Altıyı, Sekiz Yapmak Başına Dert Oldu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Kuzey Kıbrıs’a turist olarak gelen Senegal uyruklu Lassıan Doumbıa pasaportundaki vize tarihini değiştirip polise giderek işlem yaptırmaya kalkıştı. Muhaceret polisinin durumu fark etmesi üzerine zanlı gözaltına alındı. Zanlının ayrıca diplomatik pasaportu olduğuda öğrenilirken zanlı bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 10 Mart tarihinde muhaceret işlemleri için polise gelen zanlının işlemler için vermiş olduğu Senegal pasaportunun üzerinde oynama yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlının 08.10.2016 olan vize tarihini 08.10.2018 olarak değiştirdiğini açıkladı. Polis, zanlının suçüstü tespit edildiğini belirterek, ülkeye turist olarak geldiğini söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının , “Sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme” suçlarından tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.