Altın Hırsızları Yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da 10-15 Eylül tarihleri arasında meydana gelen kuyumcu soygunları ile ilgili dün Ercan Havaalanı ve Girne’de gözaltına alınan tümü İran uyruklu 10 zanlı tutuklama talebi ile bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Tutuklanan Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi, Gholamreza Emami, Rahim Akbari Aghbolagh,Sanaz Akbari,Zarınbano Esfandıari,Arezo Afrasıabıan, Nahid Moshar’nin tasarruflarında 2 bin 144.87 gr ağırlığında altın bulunduğu belirtildi.



Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis memuru Hüseyin Redif, zanlıların 24 Temmuz tarihinde Metropol bölgesinde Lal Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 12 bin TL değerinde kol saati çaldıklarını, 10 Eylül tarihinde yine aynı bölgede bulunan Erdinç Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 197 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyası çaldıklarını söyledi. Polis, zanlıların son olarak 15 Eylül tarihinde de Küçük Kaymaklı bölgesinde Galeria İşhanı içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuk’un arka vitrin camını kırıp 800 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldıklarını ifade etti.



Erdinç Kuyumculuk’ta meydana gelen olayda işyeri civarında bir gazetenin iki sayfası, bir şapka bulunarak emare olarak alındığını kaydeden polis, Altıbaş Kuyumculuk olayında ise üzerinde Arapça yazılar olan, KKTC’de satılmadığı tespit edilen bir pet şişesi, Girne’de faaliyet gösteren bir markete ait poşet ve bir bant bulduklarını dile getirdi.



Ard arda gelen soygunları aydınlatmak için bir polis ekibi kurulduğunu belirten polis, olay yerlerine ve civardaki tüm işyerlerine ait güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi. Polis, incelemeler sonucu içinde dört erkek şahsın olduğu matrix marka siyah renkli bir kiralık araç belirlendiğini ifade etti. Siyah renkli aracın olay yerinde defalarca geçtiğini, olaydan önce Muhtar Yusuf Galeriye’ya ters şeritten girdiğini ve başlarında şapka, yüzlerinde maske olan 3 şahsın araçtan indiğinin görüldüğünü söyledi. Ülke çapında bulunan 365 matrix marka kiralık aracın incelendiğini kaydeden polis, böylelikle zanlılara ulaşıldığını, zanlıların Çatalköy’de araç kiraladıklarını tespit ettiklerini açıkladı.



Polis, önceki gece saat 01.00 sıralarında olayla ilgili tespit edilmiş olan zanlılar Majıd Emami ve Manosur Rajabi’nin çıkış yapmak üzereyken gözaltına alındığını söyledi. Polis, iki zanlı üzerinde yapıla aramada 654 gram çalıntı altın bulunduğunu belirterek, zanlı ile birlikte yolculuk yapan Gholamreza Emami, Rahim Akbari Aghbolagh,Sanaz Akbari,Zarınbano Esfandıari,Arezo Afrasıabıan, Nahid Moshar’nin de gözaltına alındığını kaydetti.



Polis, zanlı Majıd Emami’nin babası Gholamreza Emami’nin, annesi Zarınbano Esfandiarı’nın, Rahim Akbari’nin, Sanaz Akbari’nin, Arezo Afrasıabıan ve Nahid Moshar’in üzerinde yapılan aramada da bir miktar daha çalıntı altın bulduklarını söyledi.

Polis, olayla ilgili aranan Saeıd Rohani ile Arash Nourbakhsh’ın da dün sabah saatlerinde Girne-Alsancak bölgesinde kaldıkları River Side Tatil köyünde tespit ettiklerini dile getirdi. Polis, zanlıların olayda kullandıkları demir levyeyi polise teslim ettiklerini, ayrıca çalıntı altınların bir kısmını pet şişe içerisine koyup otel bahçesindeki badem ağacının altına gömdüklerini itiraf ettiklerini söyledi. Polis, gömülü altınların çıkarıldığını ve iki zanlının tutuklandığını belirtti .Polis, ayrıca zanlılar Saeıd Rohani, Majıd Emami, Arash Nourbakhsh ve Manosur Rajabi’nin olaydan sonra ülkeden çıkış yaptığını ve 23 Eylül tarihinde geri döndüklerini kaydetti.



Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlılardan Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami ve Manosur Rajabi soygun suçlarını kendilerinin işlediğini, diğer zanlıların olayla ilgisi olmadığını öne sürerken, diğer 6 zanlı çantalarında ve sigara paketi içerisinde bulunan altınların kendilerinden habersiz yerleştirildiğini, suçsuz olduklarını öne sürdü.

Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında ilk etapta 3 gün tutukluluk emri verdi.

Mahkemenin ardından ele geçirilen altınlar Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi. Erdinç Kuyumculuk sahibi Erdin Küçükuncular, polis merkezine gelerek herkese teşekkür etti ve polisi başarısından olayı kutladığını dile getirdi.