Akbulut tutuklu yargılanacak

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lapta’da Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu haplar ile yakalanan Kadir Akbulut bugün teminat ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru, 10 Aralık saat 15.30 sıralarında, Lapta’da Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen operasyonda, zanlının kullanımında bulunan aracın durdurulmak istendiğini söyledi. Polis, zanlının dur ihtarına uymayıp 33 âdeti bütün ve 2 âdeti yarım olan, uyuşturucu hapları yol kenarına atarak kaçmaya çalıştığı sırada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Polis, yola atılan uyuşturucu maddelerin bulunarak emare alındığını, zanlının ifadesinde hapları 7 Aralık tarihinde Girne’de aranan bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, zanlının 45 gün süre ile cezaevine gönderilesine emir verdi.