Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de 7 Ocak 2019 tarihinde bir restoranda Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu darp ettikleri gerekçesiyle Girne Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan İş insanı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un davasında sona geliniyor. Yargıç Füsun Cemaller Başkanlığı’nda, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya’nın huzurunda görülen davada, Bulut Akacan’ı avukat Kıvanç Rıza ile Mustafa Asena; Vasıf Kurbanov’u avukat İlker Sertbay, Orçun Özorçun’u ise avukat Doğa Zeki temsil ediyor.

Davanın bugünkü oturumunda iddia makamı son tanıklarını dinletti. İddia makamının tanıklarını tamamlamasının ardından sıra sanıkların kendi beyanlarını vermeye geçti.

Akacan ile korumaları bugün tanık kürsüsüne çıkarak ifade verecek. Bu arada Akacan ile korumalarının Erhan Başay’dan şikayetçi olduğuna dair ifadeleri mahkemeye sunuldu.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un yargılandığı davanın dünkü oturumunda bir önceki duruşmada ifade veren tahkikat memuru Hüseyin Soyel, savunma tarafından istintak edildi.

Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza, tanık polise kaç ifade aldığını sordu. Polis memuru Soyel, olayla ilgili 9 tanıktan ifade aldığını söyledi. Soyel, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm kanıtları topladığını, ifadeleri aldığını dile getirdi.

Kıvanç Rıza, sanıkların lehine ne alındığını sordu.

Soyel, Akacan’ın olayın ardından bağırıp, “Siz ne yaptınız”diye isyan ettiğine dair ifadeler aldığını, bunun da onun lehine olduğunu belirtti. Soyel, Akacan’ın elleriyle kendi yüzüne vurup şaşkınlığını göstermesinin de lehine olduğunu vurguladı.

Kıvanç Rıza, Zeki Asımoğlu’nun hastanede yattığı süre içerisinde diş hekimi tarafından kontrol edilip edilmediğini sordu.

Polis memuru, iki doktorun bakıp, diş kırığı olduğunu söylediğini ancak onların diş hekimi olmadığını ifade etti.

Kıvanç Rıza, Zeki Asımoğlu’nun ne zaman diş hekimine göründüğünü sordu.

Soyel, 14 Ocak tarihi cevabını verdi.

Rıza, Asımoğlu’nun dişlerinde ciddi kırık olduğuna dair iddiaların 7 Ocak’ta ortaya atıldığını ifade ederek, “Madem dişlerinde bu kadar büyük sorun vardı. Neden hastanedeyken diş hekimi bakmadı. Eğer söylenildiği kadar ciddi bir darbe olmuşsa ağrıdan duramıyor olması gerekiyordu. Eğer öyleyse neden doktor kontrol etmedi”iddialarında bulundu.

Soyel de Asımoğlu’nun beyin kanaması geçirdiğinin sanıldığını, bu durumun daha acil olduğu için diş kontrolünün sonraya bırakıldığını söyledi.

Kıvanç Rıza, müvekkili olan Akacan’ın kimseyi azmettirmediğine, cesaretlendirip teşvik etmediğine dair iddiasını ortaya koyduktan sonra sorgusunu tamamladı.

Polis memuru Soyel daha sonra Orçun özorçun’un avukatı tarafından sorgulandı.

Tahkikat memurunun sorgusunun tamamlanmasının ardından iddia makamı, mahkemeye teminat duruşmasına ait zabıtları emare sundu.

Emarelerin sunulmasının ardından Savcı Mustafa Atakara, son tanığı olan olayın gerçekleştiği restoranın sahibi G.A.’yı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık G.A. üç sanığın ve Erhan Başay’ın sürekli müşterisi olduğunu ifade etti. Tanık, olay günü yemek yediği esnada sandalye düştüğünü, bu ses üzerine baktığında Akacan, Kurbanov ve Özorçun arasında itişme kakışma olduğunu gördüğünü ifade etti.

Tanık, onların yanına gidip, “Ne yapıyorsunuz. Yaptığınız ayıptır, dışarı çıkın” dediğini söyledi.

Tanık G.A. daha sonra sanıklar ve Başay’ın itişerek, kakışarak restoran dışına çıktığını ifade etti.

Tanık, “Bulut abi yere düştü, Vasıf Zeki abi onu tutmaya çalışırken, Vasıf refleks olarak Zeki abiye vurdu” dedi.

G.A.’nın dinlenmesinin ardından savcı Atakara, davasını bitirdiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Füsun Cemaller, bu aşamada sanıkların beyanlarının dinleneceğini ifade etti. Duruşma üç sanığın dinlenmesi üzerine yarın saat 10.30’a ertelendi.