Ağır Ceza’da Yargılanacaklar

Girne’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 30 Mayıs 8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyon sonucu ele geçirilen 5 silah, 300 mermi ve uyuşturucu maddelerle ilgili tutuklu bulunan zanlılar Bahadır Akkaya, Hasan Aşanlar, Bülent Özkoçak ve Mevlana Şems Çankaya aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında 15 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılar, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların ileride Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklarını belirtti.

Asafoğulları zanlı Bahadır Akkaya ve Mevlana Şems Çankaya’nın ileride yargılanmak üzere 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmalarına, Hasan Aşanlar ve Bülent Özkoçak’ın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 15’er Bin TL nakdi, iki kefilin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.



Soruşturma tamamlandı

Soruşturma memuru Cemal Ramiz verdiği ifadede, Bahadır Akkaya’nın ev ve ofisinde yapılan aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, üzerinde kokain kalıntısı olan para, bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, 229 adet 9 mm çapında canlı mermi, 9 adet av tüfeği fişengi, bir pompalı tüfek ve iki adet 7.65 mm silah bulunduğunu anlattı.

Cemal Ramiz, suçla bağlantılı olarak, Hasan Aşanlar, Bülent Özkoçak, Mevlana Şems Çankaya, Asım Özkayım’ın da tutuklandığını söyledi.



Polis: Yargılanmadan kaçabilirler

Polis, Özkayım’ın uyuşturucu maddeyi temin ettiğini, zanlılar, Aşanlar, Çankaya ve Özkoçak’ın ise silahları saklayan, temin eden şahıslar olduğunu belirtti.

Zanlı Özkayım’ın önceki gün mahkemeye çıkarılarak 45 gün süre ile cezaevine gönderildiğini kaydeden polis, zanlılar Akkaya, Çankaya ve Özkoçak hakkındaki soruşturmanın da tamamlandığını söyledi.

Polis, zanlıların işledikleri suçların ciddi suçlar olduğunu, yargılamadan kaçabileceklerini belirterek davaları görülünceye kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Havadis:  Devrim DEMİR