Ağır ceza mahkemesinden 50 gr. Uyuşturucuya 2,5 yıl hapis cezası

24 Temmuz 2018 tarihinde Güvercinlik Gazimağusa yolu üzerinde bir tabela altındaki zulada bulunan 50 gr. ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi aldığı sırada suçüstü tespit edilerek tutuklanan U.D Ağır ceza mahkemesi tarafından 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bugün 8.5.19 tarihinde Gazimağusa’da oturum yapan ağır ceza mahkeme heyeti huzurunda bulunan 50 Gr. uyuşturucu madde tasarrufu davasını neticelendirdi.

24 Temmuz 2018 tarihinde Güvercinlik Gazimağusa yolu üzerinde bir tabela altında zulada bulunan 50 Gr. ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi aldığı esnada pusuda beklemekte olan polisler tarafından suçüstü yakalanan U.D tutuklanmış ve hakkında Uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dava ikame edilmişti.

Bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde oturum yapan ağır ceza mahkemesi huzurundaki uyuşturucu madde davasını neticelendirdi. Sanık hakkındaki kararı ağır ceza heyeti başkanı Nüvit Gazi okudu.

Sanığın benzeri 2 sabıkası mevcut

Uyuşturucu maddenin miktarına değinen Gazi, işlenen suçun ciddiyetine vurgu yaparak sanığın tasarrufunda bulundurduğu 50 gr. uyuşturucu maddenin bir miktarını satmak ve maddi kazanç sağlamak için tasarrufuna almakla bu suçu işlediğine vurgu yaparak bu hususun sanık aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini belirtti ve benzeri 2 sabıkasını da göz önünde bulundurduktan sonra sanığa 2,5 yıl hapislik cezası takdir ettiklerini açıkladı. (MHA)