ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ZANLISI HAPSE GÖNDERİLİRKEN PATLAYICI MADDE TASARRUF ZANLILARI TEMİNATA BAĞLANDI

8.5.19 tarihinde saat 21.00 de Dipkarpaz' da O. C yönetimindeki araçta polis tarafından yapılan aramada,1 adet 9 mm çapında magnum marka kurusıkı tabanca,1 adet şarjörü 1 adet havai fişek tabancası ve 30 luk fişek atabilen aparatı,1 adet 36 lık canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında kurusıkı canlı mermi bularak emare almış ve zanlıyı tutuklamıştı.

Genişletilen tahkikatta, zanlının kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayında O.T isimli bir şahıstan, havai fişek atan tabancayı da B.D isimli şahıstan aldığını itiraf etmesi üzerine adı edilen şahıslar 9.5.19 tarihinde tespit edilerek tutuklanmıştı.

10.5.19 tarihinde ek tutukluluk emri için her 3 zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yürüten polis mensubu Hasan Selvili, yemin altında verdiği şahadette, tahkikatı esnasında zanlı O.C nin 4 Mayıs 2019 tarihinde Dipkarpaz da sakin Ercan Zengin’ i öldürmek maksadıyla bala dolu ambarına tasarrufunda bulundurduğu 1942 yapımı el bombası monte ettiğini tespit ettiğini aktardı. El bombası ve düzeneği ile 75 gr ağırlığındaki patlayıcı barutu emare olarak aldığını belirten Selvili PGM den gelen rapora göre el bombasının faal ve patlamaya hazır özellikte olduğunu belirterek tahkikatının salimen devam edebilmesi için zanlılar aleyhine mahkemeden 7 gün tutukluluk emri tedarik etmişti.

17.5.2019 tarihinde Zanlı 1 O.C adam öldürmeye teşebbüs, ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarından,  2 O.T ve zanlı 3 B.D ise Patlayıcı madde tasarrufu suçlarından teminat maksatları bakımından İskele kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar.

Sunulan şahadet ve yapılan beyanlar ışığında yargıç Gülşah Karayel, adam öldürmeye teşebbüs, ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu suçundan itham edilen zanlı 1 O.C yi davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evine gönderirken, patlayıcı madde tasarrufu suçundan itham edilen zanlı 2 O.T ve zanlı 3 B.D yi de davaları görüşülünceye değin KKTC haricine çıkışlarını men ederek teminata bağladı. (MHA)