7 gün daha tutuklu kalacak

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’ne girerek çelik kasayı çalan yine Mağusa’da iki aracı kundaklamakla suçlanan  İbrahim Lekesiz’in tutukluluk süresi uzatıldı

Mağusa’da 12 Kasım tarihinde 2 aracı ateşe vererek kundaklamakla ve 15-16 Kasım tarihleri arasında Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübüne girerek çelik kasa sirkat etmekle suçlanan zanlı İbrahim Lekesiz dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

“Kasti hasar”, “Bina açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla hakkında soruşturma yürütülen Lekesiz’in tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.


Soruşturma devam ediyor


Olayın soruşturmasını yürüten Raif Safa, zanlı İbrahim Lekesiz’in 12 Kasım tarihinde saat 03:00 raddelerinde Mağusa’da Antalyalılar bölgesinde Durmuş Gök’e ait olan BM 965 plakalı aracın, saat 03:10 raddelerinde ise Muhammer Özen’e ait BZ 358 plakalı aracın açık vaziyette olan ön camından elini içeriye sokarak tasarrufunda bulundurduğu çakmak ile koltukları ateşe verdiğini anımsattı.

Safa, mesele ile ilgili olarak yürütülensoruşturmada incelenen kamera görüntülerinden zanlı Lekesiz’in olay  saati olay yerinde olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Safa, ayrıca zanlı Lekesiz’in 15 Kasım-16 Kasım tarihlerinde saat 23:00 ile 09:00 saatleri arasında Mağusa Türk Gücü (MTG) kulüp binasındaki başkan odasının camını taşla kırarak hasara uğrattığını ve içeriye girerek çelik kasayı sirkat ettiğini anımsattı.

Safa yapılan araştırma sonucunda kamera görüntülerinden zanlı İbrahim Lekesiz’in bölgede olduğunun tespit edilmesi üzerine zanlının tutuklandığını söyledi.


DNA sonuçları bekleniyor


Zanlı İbrahim Lekesiz’i kolundaki yaradan dolayı Adli Tıp Uzmanına götürülerek muayeneden geçmesini sağladıklarını belirten Raif Safa, zanlının kolundaki yaranın kesilmeye bağlı olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Safa, ayrıca MTG’nin kırılan camında ve perdesinde tespit edilen kandan alınan örnekler ile zanlıdan alınan kan örneklerinin DNA karşılaştırması için Türkiye’ye Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini açıklayarak, sonuçları beklediklerini söyledi.

Havadis