4.10.19 tarihinde alınan bir bilgi ışığında Paşaköy ’de sakin Metin Kocadal’nın ikametgâhında narkotik polisinin yapmış olduğu aramada tespit edilen 7 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunmuş ve zanlı tutuklanmıştı. Aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti. Zanlı 7.10.19 tarihinde verdiği gönüllü ifadesinde bahse konu uyuşturucu maddeyi Güzelyurt sakini  Cem Derviş Doğu’dan aldığını beyan etmesi üzerine aynı  gün Cem Derviş Doğu Güzelyurt’ ta tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı Cem Derviş Doğu bugün 8.10.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa’da yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede hazır olan tahkikat memuru Mustafa Kavaz zanlının 7.10.19 tarihinde Güzelyurt’ ta ikametgâhında tespit edilerek tutuklandığını aktardı. Zanlının aleyhindeki suçlamaları kabul etmediğine değinen Kavaz satışın gerçekleştirildiği tespit edilen bölgede kamera kayıtlarının inceleneceğine belirtti. Tahkikatının her an seyir değiştirdiğine vurgu yapan Kavaz parmak izi sonuçlarının da henüz kendilerine ulaşmadığı cihetle zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)

Her 3 zanlı bugün 8.10 19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle ilgili olarak yeniden Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren Gökhan Kol 3 günlük tutukluluk süresinde yapmış olduğu icraatları ile ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Kol, bu süre içerisinde Güvercinlik sanayi bölgesi yakınlarda çakıllı toprak yoldaki arazide naylon poşet içerisinde bir adet benzin bidonu ve olayda kullanıldığı düşünülen bir adet ucu düz tornavida ile makas bulunarak emare olarak alındığını aktardı. Olayda alınan birçok emarenin parmak izi araştırması için parmak izi şubesine gönderildiğini, bidon içerisindeki sıvı ile olay günü zanlıların giymekte olduğu kıyafetlerin tetkiki için T.C. ile yazışmalar yapıldığına vurgu yapan Kol bu mesele ile ilgili birçok şahsın bağlantılı olduğuna dair kuvvetli inançları olduğunu belirtti. Kamera kayıtlarındaki incelemelerinin devam ettiği ve telefon dökümleri ile ilgili raporun henüz ellerine ulaşmadığını belirten tahkikat memuru Gökhan Kol bir soru üzerine bu olayın kimin teşviki ile yapıldığına dair bilgilerinin olmadığını söyledi.

Önündeki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler tahkikat memurunun talep ettiği süre içerisinde yapacağı icraatla ilgili detaylı bilgi aktardığına değinerek süreye ihtiyacı olduğu aşikârdır dedi. Kıdemli yargıç Güzeler polisin tahkikatını salimen yürütebilmesi maksadıyla zanlıların 6 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)