Kredi kartı sahtekârı 6 yıl hapse çarptırıldı
Girne’de bir kuyumcu dükkânı adına kayıtlı olan pos cihazından kendilerine ait olmayan kredi kartı bilgilerini kullanarak para çektikleri öne sürülen 5 sanıklı olayda Hakan Görer hakkındaki dava dün karara bağlandı.

Evrim KAMALI
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkânı adına kayıtlı olan pos cihazından kendilerine ait olmayan kredi kartı bilgilerini kullanarak para çektikleri öne sürülen 5 sanıklı olayda Hakan Görer hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla mal temini” suçlarından yargılanan sanık 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Mail-orderli vurgun

Girne’de 18 Ağustos tarihinde alınan bir ihbarda H.A’ya ait Girne’de faaliyet gösteren kuyumcu dükkânında çalıntı ve kayıp kredi kartları ile işlem yapıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlatılmış, ihbar üzerine başlatılan soruşturmada Hakan Görer, H.A.,M.Y.,V.B.,B.B. tutuklanmıştı. Yapılan soruşturmada Hakan Görer’in söz konusu kuyumcu dükkânından mail-order sistemi ile toplamda 7 kez çekiliş yaptığı ve 88 Bin 550 TL karşılığında altın aldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Mail-order yöntemi ile 40 kez 691 bin 69 TL’lik çekim yapıldığı, 40 çekimden 88 bin 550 TL tutarındaki 7 çekimin başarılı olduğu tespit edilmişti. Sanık Hakan Görer polise verdiği ifadede suçlamaları kabul etmişti.