Sebze Vurgunu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Reis Süpermarket” çalışanları Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi konu şahısların akrabası olan Sait Dilekçi konu market içerisinden sebze ürünleri çaldıkları gerekçesi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak ek tutukluluk süresi temin edildi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz huzurda bulunan zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi’nin müstahdem tarafından sirkat ve zanlı Sait Dilekçi’nin ise sirkat suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi 2016 Haziran ayı içerisinde Reis Süper Market içerisinde manav bölümünden muhtelif manav malzemelerini herhangi bir ödeme yapmadan market dışına çıkarıp, zanlı Sait Dilekçi’ye vermek sureti ile çaldıklarının kamera kayıtlarından tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan ilk incelemede çalındığı iddia edilen ürünlerin 1000 TL değerinde olduğu ve incelemenin devam ettiğini belirtti. Polis zanlıların konu ürünleri başka şubeye götürdükleri yönünde beyanları olduğunu, ancak yapılan incelemede böyle bir bulguya rastlanmadığını belirterek soruşturmanın devam ettiğini ve salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.