Açıkgöz Tsouris yakayı eleverdi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Alsancak’da sakin zanlı Georgios Tsouris 2014 -2016 tarihleri arasından düzenlemiş olduğu sahta evrakla birçok kişiyi dolandırarak 250 bin Euro temin ettiği gerekçesi ile tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Burçin Korgan olayla ilgili bulguları aktardı. Korgan huzurda bulunan zanlı Georgios Tsouris’in 2014 -2016 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başlıklı bir kağıt üzerine ING Bank Girne şubesinde 5 300 000 Euro parası bulunduğu, bu parasının kurtarmak için 35,000 Euro vergi yatırması gerektiği ile ilgili olarak sahte bir belge düzenlediğini söyledi. Polis zanlının konu belgeyi Güney Kıbrıs’da sakin Michalakis Kypriano’ya olan borcunu vermeyi taahhüt edip 35,000 Euro parayı vergi ve 15,000 Euro'yu ise masraflar için sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti. Polis zanlının yine aynı beyan ile Eylül 2014 tarihinde Güney Kıbrıs’da sakin Panayiotis Lingis’e olan borcunu vermeyi tahhüt edip 100,000 Euro'yu sahtekârlıkla temin ettiği yönünde de şikâyet olduğunu söyledi. Polis memuru Korgan zanlının 2014 yılı Aralık Ayı içerisinde Karaoğlanoğlu'nda sakin Yiannos İoannou'ya olan borcunu vermeyi tahhüt edip 35,000 Euro parayı vergi masrafları ve 15.000 Euro'yu ise masraflar için sahtekarlıkla temin ettiğini söyledi. Polis memuru Burçin Korgan zanlı aleyhine polise şikâyetçi olan müştekilerin yanı sıra avukatları aracılığı ile polise ulaşan bir çok kişinin de zanlı tarafından benzer şekilde dolandırıldığı yönünde bilgi geldiğini bu nedenle soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.