25 gram hintkeneviri

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine zanlı Weng Philips Lucas’ın ikametgâhında yapılan aramada satışa hazır olarak paketlenmiş ciddi miktarda hintkeneviri ele geçirilmesi ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmamasının üzerine ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Weng Philips Lucas’ın alınan ihbar üzerine 21 Temmuz tarihinde saat 16.30 – 17.00 raddelerinde ikametgâhında yapılan aramada kendisine ait kilitli oda içerisinde satışa hazır olarak paketlenmiş yaklaşık 25 gram ağırlığında (15 adet küçük poşetlere ayrılmış) hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.

Polis konu oda içerisinde yapılan detaylı aramada ise 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara izmariti, yaklaşık 10 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 7 adet naylon poşet ve 1 adet koli bandı bulunduğunu söyledi.

Polis çavuşu Bayram ayrıca konu oda içerisinde bulunan dolapta paketli bulunan uyuşturucularla aynı cins 217 adet küçük naylon poşet ile uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 300 Euro, 50 Stg, 150 Dolar, 10 Ruble ve 1735 TL nakit paranın da bulunarak emare yapıldığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın geniş kapsamlı sürdüğünü, zanlının suç ortağı olduğu düşünülen bir şahısın daha arandığını belirterek soruşturmanın selameti açısından 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.


Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.