13.7.20 tarihinde saat 18.00 sıralarında Gazimağusa’ da Anamur caddesi üzerinde belediye araç park yeri içerisinde bulunan ve araç sahibi M.B’nin de içinde bulunduğu araca İ.Ö isimli şahsın teşviki ile yüzlerine karton maske takarak demir boru kullanmak suretiyle ön camına vurup kasti hasarda bulunan İlker Göl (E-33) ve Mehmet Kırlar (E-33) şikâyet üzerine polis tarafından tutuklandılar.

Zanlılar bugün 14.7.20 tarihinde kasti hasar ve tecavüzkâr alet taşıma suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi. Tutukluluk duruşmasında yemin altında şahadet veren polis memuru Engin Yıldız, zanlıların 13.07.20 tarihinde İ.Ö’ nün teşvikiyle umumi bir yer olan araç park yeri içerisinde araç sahibi M.B’ nin de araç içerisinde bulunduğu esnada tasarruflarında bulundurdukları demir bir boru ile kasten ve kanunsuz olarak aracın ön camına vurmak suretiyle kasti hasar yaptıklarını söyledi.

Zanlı1’ in tespit edilerek tutuklandığını ve gönüllü bir ifade vermek suretiyle suçunu itiraf ettiğini, zanlı 2’nin de aynı gün tespit edilerek tutuklandığına değinen Yıldız, zanlı 2’ nin de bugün itibarıyla mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini belirtti. Zanlı 2’ nin vermiş olduğu ifadenin itiraf niteliğinde olmayıp İ.Ö ile ilgili konuşmalar olduğuna dikkat çeken Yıldız, zanlıları teşvik ettiği belirtilen İ.Ö isimli şahsın derdest emri gereğince aranmakta olduğunu söyledikten sonra tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)