2020 Mayıs ayı içerisinde Bafra köyünde İ.M’nin kirasında bulunan ambarı zorlamak suretiyle açıp içeriye giren ve toplam 14.629.307 TL değerinde muhtelif konfeksiyon malzemesi, ayakkabı ve eşofman sirkat eden Muharrem Sak ve Burak Bal aleyhinde tanzim edilen suç dosyası bugün 2.12.20 tarihinde Gazimağusa’da oturum yapan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı ve sanıklar toplam 6 şar ay hapislikle cezalandırıldı.

Başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan ağır ceza mahkemesinin sanıklar aleyhindeki kararı yargıç Hazan Aksun tarafından okundu.

Savunma avukatı sanık 1’in işlemiş olduğu suçu kabul ettiğini, mahkemeden özür dileyip polise yardımcı olmak suretiyle adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu, müştekinin ambarından sirkat edilen tüm eşyanın sahibine teslim edildiğini, müştekinin herhangi bir zararı olmadığını, olaydan dolayı çok pişman olduğunu ve aile bütçesine katkıda bulunduğuna değindi.

Savunma avukatı sanık 2 ile ilgili yapmış olduğu savunmasında sanığın 24 yaşında 3 çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğu olduğu, üniversiteyi yeni bitirdiğini, sanık 1’in almış olduğu malları yerleştirmesine yardımcı olduğu, suça karışmadığı ve bunun karşılığında herhangi bir menfaat temin etmediği, bu olayın kendisine iyi bir ders olduğu, çevresi tarafından sevilen birisi olup polise yardımcı olması ve mahkemeden özür dileyerek suçu kabul etmesiyle adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğuna değindikten sonra mahkemenin zanlılara mülayim davranması talebinde bulundu.

Savunma avukatının yapmış olduğu savunma sonrasında zanlıları aleyhlerinde getirilmiş olan 1- ambar açma, 2- sirkat ve 3- mülke tecavüz suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirten yargıç Aksun, işlenen suçun ciddiyetine değindi. Bu gibi suçların toplumu tedirgin ve rahatsız eden suçlar olduğuna dikkat çekilen kararda kamu menfaatinin ön planda olduğu göz önünde tutulduğunda bu gibi suçları işleyenlere hapislik cezası verilmesinin şart olduğu belirtildi. Sanıklara hapislik cezası takdir edilirken olayın oluşumu, ciddiyeti ve ağırlaştırıcı etkenler yanında hafifletici nedenlerin de göz önünde tutulduğuna dikkat çekilen kararda, sirkat edilen eşyaların anımsanmayacak bir miktarda olması, bedel ödenmeden alınmasının ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirildiğine dikkat çekildi.

Sanıkların işlemiş oldukları suçları kabul etmeleri, mahkemeden özür dileyip adaletin erken tecellisine katkı koymaları ve sirkat edilen eşyaları bir tamam müştekiye iade etmeleri yanında sabıkasız olmalarını lehlerinde unsurlar olarak değerlendirildiğine dikkat çekilen kararda zanlılara aleyhlerinde getirilen birinci davadan 6 ay, ikinci davadan 3 ay ve üçüncü davadan 1 ay hapis cezası verildiği açıklandı. Ayrıca cezaların birlikte çekileceği belirtildi. (MHA)