193 Paket Soruşturmasına 1 Kişi Daha Eklendi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Yiğitler burcu bölgesinde zanlılar Halil Eker ve Ekrem Kazak’ın 3 Eylül tarihinde tasarrufların da 193 paket bonzai bulunması üzerine yakalanmalarının ardından konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs da onlara teslim ettiği tespit edilen ve aranan kişi olan zanlı Mehmet Kılıç da yakalanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Mehmet Kılıç’ın 3 Eylül tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilen 193 paket centetik cannabionit türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak arandığını belirtti. Karam zanlının konu uyuşturucu maddeyi Halil Eker ve Ekrem Kazak’a güneyde veren kişi olduğu yönünde aleyhinde ifade verdiklerini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu ve zanlının telefon dökümlerinin inceleneceğini belirterek 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.