19 Yaşında Trafik Kurbanı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Şht. Mustafa Ruso Caddesinde TJB 485 plakalı Taxi aracı ile yolu karşıya geçmeye çalışan yayaya çarparak ölmesine sebep olan zanlı Rıfat Gözübüyük tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Halil Oranlı kazayla ilgili bulguları aktardı. Oranlı, huzurda bulunan zanlı Rıfat Gözübüyük’ün 8 Ekim tarihinde saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa’da Şht. Mustafa Ruso Caddesinde TJB 485 plakalı Taxi aracı ile soldan ikinci şerit içerisinde Lefkoşa şehir merkezine doğru dikkatsiz bir şekilde seyrettiği esnada, yolun solunda bulunan Han Market önlerine geldiğinde, o esnada seyir istikametine göre yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergündüz’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. Polis kazanın akabinde ağır bir şekilde yaralanan yaya kaldırılmış olduğu Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan ilk yardım tedavisinden sonra yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındığını söyledi. Polis Çavuşu Ergündüz’ün yapılan tüm müdahalelere rağmen 9 Ekim tarihinde saat 05.20’de yaşamını yitirdiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve zanlının da güvenliği açısından ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.