1300 Kilo Kaçak Et Ele Geçirildi

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Akıncılar’da 7 Nisan tarihinde saat 15.30 raddelerinde yönetimindeki araç ile yasa dışı yoldan Güney Kıbrıs’a giden ve oradan almış olduğu etleri ülkemize gümrüksüz olarak sokmaya çalışırken yakalanan zanlı Mutlu Töre tutuklanarak bugün Lefkoşa’da Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Mehmet Bayır Olayla ilgili bulguları aktardı. Bayır, huzurda bulunan zanlı Mutlu Töre’nin yönetimindeki Van araç ile Akıncılar bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve oradan 20 kilo dana dili, 80 Kilo kuzu eti, 60 kilo karın yağı ve 1130 kilo dana eti alarak yine aynı yolla giriş yapmak istediği esnada yakalandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını etlerin imha edildiğini belirterek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve haftada 1 gün ispati vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.