Gazimağusa’da sakin Azerbaycan uyruklu Sabina Gasimova, Haziran 2019 ayı içerisinde ikametgâhının açılarak eve girildiğini ve kendisine ait çeşitli ziynet eşyalarının çalındığına dair 15.10.19 tarihinde polise giderek şikâyetçi olmuştu. Sürdürülen tahkikat sonucu olay ile bağlantılı olduğuna inanılan Azerbaycan uyruklu Arman Şah 11.11.19 tarihinde polis tarafından tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün ek tutukluluk emri için mahkeme huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren tahkikat memuru Kıvanç Özoğlu mesele ile ilgili oldular hakkında bilgi verdi. Özoğlu şahadetinde zanlı Arman Şah’nin Haziran 2019 ayı içerisinde Gazimağusa’ da liman yolu üzerindeki bir apartmanın 18 numaralı dairesine önceden tanıdığı Azerbaycan uyruklu müştekiyi yerleştirmek suretiyle tasarrufunu ona devrettiğini belirtti. Eylül 2019 ayı içerisinde müştekinin yurt dışında olduğu bir dönemde zanlının tasarrufunda bulundurduğu anahtar ile ikametgâha giriş sağladığına değinen Özoğlu zanlının müştekiye ait tüm eşyaları ve kırmızı renk bir çanta içerisinde muhafaza edilen 13 parça ziynet eşyasını sirkat ettiğini aktardı.

Zanlı dolu bıraktım, müşteki ise boş buldum iddiasında

Müştekinin yurt dışı dönüşü sonrasında 15.10.19 tarihinde olayı polise rapor edilmesiyle tahkikat başlatıldığına değinen Özoğlu, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen zanlının yurt dışı olması nedeniyle bulunamadığına ve aleyhinde derdest emri temin edildiğine vurgu yaptı. Zanlının yurt dışı dönüşünü müteakip 11.11.19 tarihinde tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını söyleyen Özoğlu aynı gün zanlının yapılan sorgusunda evdeki tüm eşyaları ve içerisinde ziynet eşyaları bulunan kırmızı renkli çantayı kendisinin evden çıkardığını ve tasarrufunda muhafaza ettiği beyanında bulunduğunu belirtti. Özoğlu şahadetine devamla zanlının konu çantayı müştekinin isteği doğrultusunda kalmakta olduğu ikametgâhının kapısına bıraktığını ve içerisindekilerin akıbeti hakkında bir fikri olmadığı beyanında bulunduğunu aktardı.

Müşteki ise ikametgâha kısa süre içerisinde gitmesine rağmen çantayı bulduğunu ancak içerisinde ziynet eşyası olmadığı konusunda beyanı bulunduğunu belirten Özoğlu zanlının çantanın şifresini bildiği konusunda müştekinin ayrıca beyanı olduğuna vurgu yaptı. Zanlının çantadaki altınların akıbeti hakkında bir açıklama yapmadığına değinen Özoğlu meselenin yeni olması nedeniyle alınacak ifadeler yanında aranmakta olan ve tespit edilemeyen ziynet eşyaları nedeniyle zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)