Candan tutuklu, Çungar serbest yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde Faysal Aydın’ı darp edip, parasını çalarak soygun suçu işledikleri öne sürülen Sinan Candan ile Hasan Çungar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar polisteki ifadelerinde soygun suçunu kabul etmezken, zanlı Candan ise darp suçunu tek başına işlediğini, Çungar’ın suça karışmadığını öne sürdü. Haklarında başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılar bugün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlıların 4 Kasım gece saat 21.00 sıralarında Karaoğlanoğlu’nda bir plajda, Faysal Aydın adlı şahsı darp edip cebindeki 2 bin 300 TL’yi aldıklarını ifade etti. Zanlıların şikâyet üzerine tutuklandığını kaydeden polis, üç gündür tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirtti.Polis, zanlı Sinan Candan’ın ülkede kaçak olarak kaldığını vurgulayarak teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, ülkede kaçak olarak bulunan zanlı Candan’ın tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Zanlı Çungar ise 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve zanlının şahsen 100 bin TL’lik kefalet senedine imza atması şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.