1 Ay Cezaevine Gönderildi

Garson olarak çalıştığı otelde iş arkadaşı Murat Uysal’a ait 1 adet cep telefonu, 1 adet deri mont ve 100 TL’yi sirkat ettiği iddia edilen İ.H.K, cezaevine gönderildi.

Girne’de önceki gün garson olarak çalıştığı otelde iş arkadaşı Murat Uysal’a ait 1 adet cep telefonu, 1 adet deri mont ve 100 TL’yi sirkat ettiği iddia edilen İ.H.K tutuklandı.
Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilen zanlı, dün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Murat Uysal’ın şikayetini geri çekmemesi ve çalışma izninin iptal edilmesi üzerine zanlı bir ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil Acaroğlu’nu mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Acaroğlu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Acaroğlu zanlının Girne’de önceki gün meydana gelen sirkat suçundan methalder olduğunu belirtti.
Girne’de Sammy Otel’de garson olarak çalışan zanlının otel odalarının birinde kalan Murat Uysal’a ait 1 adet cep telefonu, 1 adet deri mont ve 100 TL’yi sirkat ettiğini dile getiren Acaroğlu, zanlının ayni gün Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Gönüllü ifade verdi, suçunu kabul etti
Acaroğlu, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini dile getirdi.
Olayla ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını söyleyen Acaroğlu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Türkiye’ye gidip, ayni gün gelecektim”
Mahkemede söz alan zanlı, arabasının işlemlerini yaptırmak için günü birlik olarak Türkiye’ye gideceğini söyledi.
Zanlı, arkadaşının telefonu aldığına dair bilgisinin olmadığını, bir yanlış anlaşılmanın yaşandığını kaydetti.

Çalışma izni durduruldu
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Fügen Ulutekin ise Murat Uysal’ın şikayetini geri almaması ve çalışma izni durdurması nedeniyle zanlının 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kaynak: Yeni Düzen