Demokrasi her ülkenin olmazsa olmazıdır. Farklı görüşler farklı söylemler her zaman vardır. Tüm fikirlere, görüşlere haddini aşmadığı, hakaret içermediği, kendimizi ve bilhassa ülkemizi küçük düşürmediği sürece saygı duyulmalıdır. Fakat olmayanı var gibi gösterip haddini aşmak, Türkiye‘yle  ilişkilerimizi zedelemeye çalışmak sadece bir seçim yatırımı gibi görülsede kişinin kendi inancını ülkesi aleyhine kullanmasıdır ve buna saygı duyulamaz.

Sayın  Akıncı size açıkça soruyorum?   Siz  2015 yılında, belli başlı vaatlerle, belli kesimlerin ve bazı kişilerin de partilerine ihanet etmelerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandınız. Seçildiğiniz gün yaptığınız bazı söylemlerle yine Türkiye ile  ortamı gerdiniz,sonrasında Türkiye’ye gidip gelip sustunuz ve geriye kalan süre içerisinde bugüne kadar da bu konuda sessizliginizi korudunuz.Aradan beş yıl geçti ve  yine  bir seçim  öncesi gerçeği olmayan söylemlerle yine  Türkiye’yi karşınıza  almaya çalışıyorsunuz. Bu kadar yıl susup, şimdi konuşmak size birşey kazandırmaz, kazandıramaz.  Keşke susmaya devam etseydiniz. Neyi neden yaptığınız aşikârdır. Halk yaptığınızın  farkındadır. 2015 yılında  halka verdiğiniz vaatlerin hangisi gerçekleşti? Halk artık seçim propagandası olarak  pembe hayaller istemiyor elle tutulan gerçek vaatler istiyor. Unutmayın bu söylemlerle belli bir kesimin oyunu alırsınız belki ama geçen seçim diğer adaylardan  kaçan ve genelde sol diye tabir edilen  siyasi  parti oyları size gelmeyecek çünkü beş yıldır yapılanları ve yapılmayanlari halk görmüştür. Halk nezdinde verdiğiniz sözleri tutmayışınız size menfi yönde yansıyacak olduğu ise anketlerde gözle görülür hale gelmiştir.

Siz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı olarak Guardian Gazetesine demeç verdiniz. Unutmayın ki Türkiye ve KKTC olmasa siz bir  Cumhurbaşkanı olarak demeç veremeyecektiniz. Türkiye’siz bir KKTC olamaz bunu en üst seviyede biri olarak en iyi bilenlerdensiniz.

Her zaman yanımızda olan dünyaya karşı güvencemiz olan bizi tek tanıyan ülke olan Türkiye’ye  karşı tüm dünyaya yaptığınız bu açıklama kabul edilebilir değildir. Sizin bugün bu kadar ifade özgürlüğünüz varsa Türkiye sayesindedir çünkü bağımsız bir ülke olan KKTC Cumhurbaşkanısınız. Verdiğiniz her demeç KKTC halkının hepsini kapsamalıdır belli bir kesimi  temsil ederek açıklamalarda bulunmanız yanlıştır. Sizin  bağımsız olmanız gerekir. Ayrıştırıcı kışkırtıcı, ve tüm dünyaya karşı ne KKTC'yi ne de  Anavatan demediğiniz  ve sadece ”Yavru vatan değil, kardeş ülkeyiz" dediğiniz Türkiye  için söz sarfederken  dikkatli olmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Kıbrıs Türklerinin bütününü temsil eden ve şu anda bulunduğunuz makamı küçük düşürmek gibi bir hal içerisine girmeniz kabul edilemez...