PARASI OLANA TAM EĞİTİM....

Özel okul ve devlet okul arasındaki fark nedir diye sorsam garip olur değil mi? Çünkü hepimiz farkı biliyoruz. Konfor, kalite, tam eğitim ve tabi ki PARA PARA PARA.

Peki!!!

PARA uğruna sağlıkta ayrımcılık yapılır mı?

Aynı ev içerisinde ıkı tane çocuk düşünün Biri Özel okulda eğitim görüyor, öbürü devlet okulunda. Özel okulda eğitim gören haftanın beş günü eğitimini aksatmadan alıyor. Devlet okulunda eğitim gören haftanın, üç günü eğitim görüyor. 1 hafta üç gün, öbür hafta ise iki gün okuluna gidiyor. Eğitimde ayrımcılık bu denli yapılabiliyor mu? Covid bulaşı Özel okullarda olmuyor, fakat devlet okullarında hızla yayılıyor mu? Yoksa parası olan daha iyi şartlarda eğitim görecekler, olmayan ise bu şeklide eğitimi geriden mi takip edecek?

Kaldı ki para bu noktada pek de bir önem arz etmiyor sanırım. Bu neye benziyor biliyor musunuz? 40 kişinin yarısına süt, yarısına su dağıtmaya benzer. Yüz yüze eğitim dediniz ve aslında sistem zayıflığınız , ve de denetim açığınızdan dolayı yüz yüze değil dipdibe eğitime başlamış olduk.

Eğitim bakanımız aylar öncesinden çıkıp eğitim başlamalı, yüzyüze eğitim için hazırız. Pandemi kurulları maske, hijyen, mesafe her şey için gardımızı aldık demişti. Yanlış mı hatırlıyorum? Hayır öyle söylemişti hemde günlerce...

Ne oldu peki?

Yaz aylarının son demlerindeyiz ve 4 gün önce 82 öğrenci ve 32 öğretmen pozitif çıkıyor. O günün akşamında vaka sayıları şu şeklide açıklanıyor. "Toplam 21.789 test yapıldı, 52'si yerel, 66 pozitif vakaya rastlandı, 175 kişi taburcu edildi" yine bakkal hesabınız tutmadı. Mutabakatımız uyuşmuyor..

YETER AMA ARTIK !!!

Oradan bizlere bakınca ne görüyorsunuz? Sizler bunları açıklıyorken cahil bir topluluğa sesleniyoruz sallayın gitsin modunda mısnız? Ama hakkaten öyle görünüyor. Cumhurbaşkanı selfie'i keşfetmiş nihayetinde. Eğitim bakanı nihavent makamında , başbakan hicaz makamında , ekonomi bakanı (hasta ettiniz beni) rolünde, sağlık bakanı desen (ne bir ses ne bir haber ) gelmiyor artık senden. Ben kaçırıldığını düşünmeye başladım. Kimsenin eğitim konusunda yaptığı tek bir kayda değer çalışma yoktur.

Eğitimi de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Ailelerden her şeyi istiyorsunuz. Testlerinizi yapınız. Kurallara uyunuz . Eee soruyoruz sizlere bu kadar insan nasıl test yapmalarına rağmen pozitif çıkıyor. Hemde 2 hafta zaman içerisinde. Öğrenci ve öğretmenlerinizin test sonuç takibini yaptınız mı? Pardon duyamadık... göremedik...

Vebal diyeceğim zerre umurunuzda olmaz. Ayıp diyeceğim o ne diye cevap vereceksiniz. Geri kaldınız diyeceğim salla gitsin diyeceksiniz. Şu an için bana bu ülkenin yönetimini verseler yapacağım ilk iş şu bakanlık, şu vekilik, şu müdürlük. Kepçe ile yık oğlum yık gitsindir...

Altın günü , tombala gecesi gibi eğitim olmaz. Ya hep ya hiç. Adil olmak fıtratınızda yok biliyoruz , lakin eğitim de sağlık gibidir. En küçük oynamayı eksikliği kaldırmaz. Maddi olarak, manevi olarak, psikolojik olarak bu halk artık yaptıklarınız kaldıramıyor . Evlatlarını okutup geleceğe güvenle bakmaları için canla başla uğraşan tüm velilerin sizlerden istedikleri sizin isteklerinizden daha az. Sistem, denetim, ve işinizi sonuna kadar doğru yapmaktır. Okullarda eğitim gören her öğrencinin, eğitim veren her öğretmenimizin sağlığından tümü ile sizler sorumlusunuz ..

Bu arada AŞI furyasından sonra ( evinde rahatsızlanarak hayata gözlerini yumdu) haberleriniz de gözümüzden kaçmadı. Çok fazlalaşmadı mı sizce de???

Biliniz istedik....

KARAKUŞ