Tesla başkanı Elon Musk, “Bu otomobil piyasaya sürüldüğünde en önemli ve en çok üretilen aracımız olacak” dedi.

Ortak mimarisinin yaklaşık yüzde 60’ını Model S ile paylaşan Model X, iki ton civarı ağırlığa sahip.

Ekstra ağırlık nedeniyle Model X’in menzili aynı batarya paketiyle donatılmış Model S’lere göre yaklaşık yüzde 10 daha az olacak.

Araç 60 kWh veya 85 kWh batarya paketiyle satılacak. Bunlar aynı sıra ile 340 km ve 435 km menzile ulaşabilecek.

Ağırlık merkezini mümkün olduğunca alçaltmak için batarya paketi zemine gizlenmiş.

Model X’in en güçlü versiyonu 0’dan 96 km/s’ye sadece 4,4 saniyede hızlanabiliyor.

Arkadan itiş olan Model S’den farklı olarak, Model X, her aksta elektrik motoru bulunan, benzersiz bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Bu sistemde güç ve tork her tekerleğe farklı oranlarda gönderilebilecek. Böylece enerji tasarrufundan ödün verilmeden aracın dengesi ve çekişi optimize edilebiliyor olacak.

Model X’te arka kapılar kanat şeklinde yukarı doğru açılıyor.

Kapı tasarımı ile ilgili Dusk, “En dar garajda veya park alanında bile kapıyı duvara veya yanınızdaki araca çarpmadan, dışarı çıkıp içeri girebilecekseniz” dedi.

Otomobilin ön kısmına ikinci bir bagaj eklenmiş. Tesla Model X’in yedi yetişkini ve bagajlarını taşıyabildiği iddia ediliyor.

Model X’in Kuzey Amerika fiyatları Model S’ye benzer olacak ve 50.000 Dolardan (88.000 Lira) başlayarak en pahalı modelde 90.000 Dolara (158.500 Lira) kadar çıkacak.

Tesla, Model X’in 2013’ün sonuna kadar şirketin Model S sedan otomobilinin yanında üretilmeye başlayacağını iddia ediyor.

Araç Tesla’nın California’daki Fremont fabrikasında üretilecek.