Opel çıkardığı ilk modaya uygun şehir otomobili olarak tanımladığı yepyeni Adam’ın ilk görüntülerini ve ayrıntılarını basına dağıttı.

Şirket, kabini ve gövdesi cesurca tasarlanış, zengin kaplama ve renk kombinasyonu ile sunulan Adam ile, modayı takip eden alıcıların ilgisini çekmeyi ümit ediyor.

Üç kapılı araç Fiat 500 ve MINI gibi retro otomobiller ile rekabet edecek şekilde tasarlanmış bir tarza sahi

Aracın uzunluğu 3,7 metre, genişliği 1,72 metre, yani Fiat 500’den biraz daha büyük, ama MINI hatchback ile neredeyse aynı boyutlarda.

Aracın kabininde dört kişinin “üst sınıf” diye nitelenen bir ortamda oturabileceği yer sunulmuş.

Opel yeni otomobil için üç farklı donanım paketi sunuyor: JAM (modaya uygun ve renkli), GLAM (zarif, rafine ve sofitike) ve SLAM (enerjik ve sportif). Bunların her biri tamamen özelleştirilebiliyor, yani müşteriler gerçek anlamda benzersiz bir otomobil sipariş edebiliyorlar.

Araç piyasaya çıktığında üç farklı güç aktarım organı seçeneği olacak. Bunların hepsi beş vitesli düz bir şanzımanla eşleştirilmiş ve yakıt tasarrufu sağlayan Start/Stop teknolojisi içeriyor.

En mütevazı motor 1,2 litre hacminde ve 70 beygir gücünde olacak, 1,4 litrelik motor ise 87 bg ve 100 bg olmak üzere iki güç çıkışına sahip olacak.

ADAM’da daha sonra yeni nesil turbo beslemeli bir motor seçeneği de olacak. Bu motor yeni altı vitesli düz şanzıman ile kombine edilecek.

Opel ADAM’ın dünya galası Eylül’de Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Otomobilin Ocak 2013’te galerilerde yerini alması bekleniyor.

p.