İtalyan süper otomobil üreticisi Lamborghini’nin ana şirketi Audi’deki bir kaynak, şirketin bir SUV konsepti tanıtmaya yakın olduğunu söyledi.

Automotive News’ın haberine göre bir Audi yöneticisi, Lamborghini’nin ünlü LM002’nin halefine nasıl bir tepki alacaklarını, yeni bir SUV konseptiyle ölçme planlarına dair haberlerle ilgili soruya “Ayrıntılı yorum yapmam mümkün değil, ama basında yapılan spekülasyonlar büyük ölçüde doğru” diye cevap verdi.

Nisan sonlarında ilk olarak Pekin Otomobil Fuarı’nda halka tanıtılması planlanan yeni SUV mevcut Lamborghini ürün yelpazesini genişletecek ve 2016’dan başlayarak, Gallardo ve Aventador’u en az üç modellik bir seride bir araya getirecek.

Maserati Kubang, BMW X6 ve Mercedes-Benz’in doğruladığı benzer bir dört kapılı coupe tarzı off-road araç gibi otomobillere üst sınıf bir rakip olarak tasarlanan yeni Lamborghini SUV’un yıllık 1500 adetten az satması planlanıyor.

Yeni performans odaklı, dört tekerlekten çekişli modelin kilit pazarlarının ABD ve Çin olması bekleniyor.

5 metre uzunluğundaki dört kişilik aracın Gallardo’nun 5,2 litrelik, 580 beygir güç üreten V10’unun yeniden ayarlanmış bir versiyonuyla satışa sunulması bekleniyor.

Aracın dört tekerlekten çekişli hibrit bir versiyonunun da çıkarılması düşünülüyor. Bu versiyonun, standart V10 ile 107 bg’lik (80 kilowatt) bir elektrikli motoru ve lityum-iyon batarya paketini bir araya getireceği ve toplamda 660 bg civarı güce sahip olacağı söyleniyor.

Yeni Lamborghini SUV’un temelinin gelecek nesil Audi Q7 ile aynı olması bekleniyor. Q7’deki MLB mimarisi adı verilen platform yeni bir Bentley arazi aracının temelini oluşturacak.

Gelecekteki MLB yapısının ciddi bir ağırlık azaltma programına sokulması planlanıyor. Audi yetkilileri daha fazla alüminyum ve karbon fiber kullanılması sayesinde Q7’nin ağırlığının 400 kilogram kadar azalacağını belirtiyorlar.

Yeni SUV’un 2000 kilogramdan az ağırlığa sahip olmasını sağlamak için Lamborghini de üretimde bu yüksek teknolojiyi kullanacak.

Mevcut Q7, Cayenne ve Touareg’de olduğu gibi Lamborghini SUV’un da kısmen Slovakya’nın Bratislava şehrindeki Volkswagen Grubu fabrikasında üretilmesi, son montajın ise Lamborghini’nin Sant’Agata tesisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.