Daha önce de yazmıştım, şimdi özet gecerek hatırlatayım...

Önceki hükümetler döneminde TC ile KKTC arasında aynı ekonomik protokol defalarca kez tarih uzatılarak bir sonraki hükümet ile tekrar tekrar imzalandı. Bu mevcut protokol içerisinde özellikle özelleştirme konuları var. Mevcut hükümet ortakları bu protokol içeriğine şiddet ile karşı çıkmışlardı. Hatta son hükümetin istifa sebebi de yerine getirilmeyen protokol çalışmaları olduğunu, sayın Özgürgün'ün bu yüzden erken seçime gittiğini belirtmiştim.Parti içerisinde yapılan konuşmalara göre ise UBP hükümetinin eger bu özelleştirmeleri yapar ise sendika ve sivil örgüt kuruluşları tarafından yıpratılacakları için sürekli zamana oynamışladir.En son care olarakda erken seçime başvurmuşlardı.

Fakat bu sefer TC hükümeti protokol konusunda radikal bir değişiklik yapmama konusunuda kararlı olarak ,hatta sayın Tuğrul Türkeş'in bile görevden alınmasına bu protokolün sebep oldugu dedikodusu çıkarılmıştı!

Onbeş yıl önce bir iflasın eşiğine gelen bir ülkeyi ayağa kaldıran hatta son beş yılda darbeden, isyanlara, ülke içerisinde terörist ile mücadeleye rağmen son dönemde ekonomide sorun yaşasada halen büyümeye devam eden bir devletin uzman ekonomist ve hükümet görevlileri tarafından hazırlanan KKTC ekonomisi için olmaz ise olmaz konular içeren böyle bir ekonomik planı şımarık çocuklar gibi kaçamak yapmamız kime hizmet eder anlamadım. Kahrolsun partizanlık ne diyelim, yeni hükümete kolay gelsin. Umuyorum ülkenin çıkarları partilerinin ideolojik çıkarlarının önünde yer alır ve yeni bir TC-KKTC krizi çıkmaz - çıkartılmaz .