Bir projeden dolayı, ada içerisindeki tüm ilk öğretim okulları ile birilikte çalışma fırsatım oldu.

Çocuklarımız, o kadar güzel ve çalışkanlar ki gurur duymamak elde değil. Eğitimcilerimizi ve okul yönetimlerini yerinde ve yakından görme fırsatım da oldu. Tek kelime ile öğrencilere gösterdikleri ilği alaka ve yakın takipleri tam eğitimci görevine layık şeklide diyebiliriz.

Bir yanımız bu güzelliklere sevinip gurur duyuyorken diğer yanımız inanılmaz üzğün ve de çaresiz durumda.

Neden mi?...

*Okullarımız okul aile birliği bütçeleri ile öğrencilerinin her ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

*Bir diğer okulumuzda öğretmenlerimizin kendilerine ait "Öğretmenler Odası" içleri acısı durumda.

*Başka bir okulumuzda lavabo odaları yıkılmaya yüz tuttu.

*Daha başka bir okulumuz öğrencilerinin güvenliği için okulunun bahçe yapımına yardım bekliyor.

*Yine başka bir okulumuz öğrencilerinin eğitimi için tablet, projeksiyon cihazı bekliyor.

*Resim odalarının perdeleri değişmeyi bekleyen başka bir okulumuz.

İnanın ki saymakla bitmez eğitim bacağındaki eksiklikler. Bu günün küçükleri yarım yamalak eğitim alarak topluma kazandırma hayalleri yaşıyor bu hükümet. Eğitimin bu kadar açığı varken , çocuklara iyi bir eğitim sağlamak için hükümet edenler dahi ve de yetkilendirdiği merciler ne yapıyorlar???...

Yeni bir HAPİSHANE açıyorlar!!!

1 Temmuz itibarı ile açlışı yapılacak ve sanki bir eğitim vakfı veya bir sağlık ocağı gibi söz edilen suçlu barındırılacak haneden söz ediyorlar. Evet ülke tam bir suç yuvası olduğu gerçeğini de kabul ederek artık mevcut hapishanenin yetmeyeceğini anlayıp, suç oranlarını asgariye indirmek, denetlemek, potansiyel suçluları temizlemek yerine sizler daha büyük ve daha konforlu hapishaneler açıyorsunuz.

Suç işleme potansiyelini yaratmak, en az suçu işlemek kadar aynı sayılmaktadır. Bu karar uyuşturucunun ada'ya girişi , satışı, kullanımı akıl alınmaz bir şey!!! Operasyonları yapmak kiloları gün yüzüne çıkatmak marifet değil. Bize giriş yolları lazım.

*Kim(ler) nasıl adaya getiriyor?...

*Büyük küçük bağlantılar neden kökten temizlenmiyor?...

*Ülke'deki güvenlik açığını kapatmak ne kadar zor?...

*Ev önünden çalınan araç Güney KIbrıs'a nasıl geçiyor?...

*Ne zaman bu ülkede sağlığa, eğitime ve insan hayatına önem verilecektir?...

Biz söyleyelim; eğitim yerine suç konforuna büyük yatırımlar yapıldıkca. Sağlık yerine , asla anlamayacağımız dış temsilciliklerine para akışı sağlandıkca. Engelli vatandaşının yolda gidebilecek özel yolu yokken. Bisiklet yolların asla olmayacakken. Ambulans ile yolcu otobüsünün aynı yol tabanını kullandığı sürece. Vatandaşını sandığa götürene kadar , atılıp tutulan koca koca YALAN vaatlerin sonu gelmediği sürece. Kendilerinin geleceklerini garantilemek için çeşit türlü çetrefilli işlerde parmakları olduğu sürece.

Hiç bir zaman, öncelliğiniz KKTC halkı bu ülkenin ev sahipleri ve onların çocukları olmayacak. Siz rahat olun aman partileriniz dağılmasın. Vatandaşlarınızdan sizlere izin, o kıymetli KOLTUKLARINIZI evlerinize götürün!

EĞİTİM , ekmek ve sudan sonra halkın en zorunlu ihtiyacıdır. Hani sizlerin zamanında eksik kaldığı nokta...

KARAKUŞ