Dün akşam bir dost ziyaretine gidiyoruz. Evden ayrılıyorken , elektirik var ve gideceğimiz yerde de elektirik olduğunu öğreniyoruz. 

Akşam yemeğimizi de orada yiyoruz. Zaman biraz geçiyor , balkona  çıkıyoruz ve kahve ile devam ediyoruz. 

Konu  malum,  ülkede yaşanan olumsuz olan onca şey. İnanın ki sohbetimizin içinde hiç güzel,  bir konu geçmedi ve  hatta neler konuşuyoruz diye de kendi kendimize çemkiriyorduk. 

Sonra beklenen oldu ve elektrikler aldı başını gitti. Biraz daha zaman geçince,  öyle bir çığlık sesi yükseldi ki siteden ne yapacağımızı nereye koşacağımızı bilemedik. 

Neler oluyor diyene kadar ileride , oturan bir ailenin çocuğunun özel gereksinimli bir çocuk olduğunu ve solunum yetmezliği yaşadığı ,  oksijen takviyesi aldığını söylediler. 

Elektirik yok....

Karanlık içerisinde nefes alamayan bir çocuk...

Yürekleri paramparça eden bir ANNENİN YETERRRRR  artık diye haykırması ve BABA'nın da,  çocuğu kucağına alıp sokağa fırlayıp yüzüne üflemesi bir korku filmini anımsatıyordu. 

Kala kaldık öyle.. Gitsen ne yapacaksın kalsan dayanamıyorsun. O an o çocuğu Annesinin  kuçağından alıp , devlet büyüklerinin kapısına götürmek geldi içimden ama risk çok büyüktü çocuk acısından. 

Nefes almakta güçlük çeken bir çocuğun hem karanlık , hemde cihazsız nasıl bir hale gelebileceğini bir hayal eder misiniz? 

ETMEYİN!!!

Hiç güzel bir manzara değil.  

Jenaratörler gelmiş devreye girmiş, güney kıbrıs'tan elektirk alınmış. Bla bla bla hiç bir şeyin olduğu yok. Yaşlısı, hastası, çocuğu per perişan halde. Hayati tehlkleri olan insanlar bunlar. 

Herkesin maddi durumu iyi değil ki evine jeneratör alsın. Belki bundan 1 yıl öncesine kadar evet, ama şimdi insanlar aç geziyor. Fatura yatıramıyor evlat okutmakta güçlük çekiyor. 

Bir ülke bu kadar felaketi ardıardına yaşar mı?... Bir türlü bitmek bilmeyen sorunların faturasını vatandaş, yaşlı, hasta ve güzelim çocuklar ödüyor. 

Halkın gram suçu yok. Sizlerin görevlerinizi unutup , size yakın olan ceplerinizin derdine düştüğünüz için zavallı vatandaş mahkum bırakıldığı bu çağ dışı olayları yaşıyor. 

Yangını biter,  elektirksizlik başlar, o biter susuzluk başlar, trafik kazları bir yandan, garip ölüm vakaları bir yandan.  Uyuşturucu,  fuhuş, dolandırma, hırsızlık ülke karanlıklar içinde hem sosyal hem kültürel hemde sağlık vede en önemlisi ekonomik olarak. 

O ANNENİN feryadı bizleri uyutmadı. Sizin uyuyan vicdanlarınız Allaha Havale ettik gitti...

KARAKUŞ