Hayatın her alanında başarılı bir kadın görmek mümkün. Peki çığır açan buluşları hayata kazandıran bunun yanında anne olan kadınları hiç merak ettiniz mi?


Tarihe adını yazdıran kadınlar
Marion Donovan:
Anne dendiği zaman akla ilk gelen kadın buluşçu Marion Donovan olur. Marion çocuğunu doğurduktan sonra bebek bezi, kirlenen elbiseler gibi birçok sorunla karşılaştı. 1951’de ortaya koyduğu ve patentini aldığı bebek bezi sayesinde tüm dünya anneleri rahat bir nefes aldı.

Tarihe adını yazdıran kadınlar
Lillian Moller Gilbreth:
Lillian’ın “Superwomen” lakabıyla anılmasının en büyük nedeni 12 çocuğa sahip olması. Endüstriyel mühendisi olan Lillian, annelerin modern hayatta nasıl çalışmaları gerektiğini, sivil savunma, savaş üretimi ve bedensel engelli rehabilitasyonu hakkında birçok konuda danışmanlık vermiştir.

Bunca işinin arasında kadınların hayatını kolaylaştıracak mikseri ve buzdolabı kapağının içindeki rafları da icat etmeyi unutmadı.

Tarihe adını yazdıran kadınlar
Mary Phelps Jacop:
Modern sutyeni bularak kadınlar için büyük bir adım atan Mary, 1914’te Amerika Patent Ofisi’ne başvurdu. Mary, buluşundan hemen sonra doğan bir erkek ve ileride annesiyle gurur duyacak bir kız çocuğu sahibi.

Tarihe adını yazdıran kadınlar
Josephine Cochrane:
İlk bulaşık makinesini bulan ve patentini alan icatçı olarak tanınsa da, onun daha ilginç bir hikayesi var. Çok zengin bir kadın olan Josephine, aslında hiç ev işi yapmayan biri olsa da bulaşık makinesini kimse bulmuyorsa bu işi ben yapacağım diyerek işe başlıyor.

1950’de patentini alan Josephine iki çocuk annesi olduktan sonra ilk bulaşık makinesini 1986’da hayata geçiriyor.

Tarihe adını yazdıran kadınlar
Stephanie L. Kwolek:
Hiç evlenmeyen ve çocuğu olmayan kendini tamamen kariyerine adayan Stephanie, 1963’te “Kevlar” adlı materyali bularak kurşungeçirmez yeleği icat etti.

Anne olmasa da dolaylı yoldan birçok insanın hayatını kurtaran Stephanie, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Tarihe adını yazdıran kadınlar
Marjorie Joyner:
Anne ve Barbara adında iki kız çocuğu sahibi olan Marjorie, perma makinesini icat etti.