NE OLACAK BU HP’NİN HALİ

Bir yandan CTP, HP, DP,TDP Koalisyon görüşmeleri sürerken diğer yandan da 7 Ocak seçiminin iddialı ama beklediğini bulamayan partisi HP’de yaprak dökümü sürüyor.

Meclisin 21 milletvekilli partisi UBP’nin dışarıda bırakılması hedefiyle başlatılan 4’lü koalisyon görüşmeleri ile birlikte Halkın Partisi içerisinde fikir ayrıklıkları kendini göstermeye başladı.

Bu fikir ayrılıkları partiyle yolları ayırmaya kadar da gitti. Üstelik sıradan üyeler değil, partinin yetkili organlarından, Halkın Partisi’nin kurucularından olanlar ayrılmaya başladı.

İlk olarak Lefkoşa İlçe Başkanı ardından bir MYK üyesi sonra Genel Sekreter Yardımcısı ve dün de bir Meclis Üyesi.

Peki bu üyelerin ayrılma gerekçesi olarak ortaya koydukları temel sorunlar ne..? Temel sorun, ideolojik, Temel sorun, içerisinin iddia edildiği kadar temiz olmaması, Temel sorun, parti başkanının milli görüşten ve Anavatan’dan uzaklaşarak koalisyon uğruna sol kesimin yanına yanaşması.!!!

Tabii, yerel bir gazetenin manşeti ve ardından sol görüşlü bir vekilin önce sosyal medyada daha sonraki gün de Meclis’teki yemininin ardından Anavatan karşıtı slogan atması sıkıntıların üzerine tuz biber ekti.

Maalesef konuşulanlar şu ki; Önümüzdeki günlerde milletvekillerinden de istifalar olacağı.

Kurulması beklenen 4’lü koalisyonun ömrünün çok kısa olacağı.

Bütün bunların sonrasında ise bağımsız kalacak olan milletvekillerinin önümüzdeki süreçte kendilerine daha yakın buldukları bir siyasi oluşuma yanaşacakları.

Tabii ki bu konuşulanlar yaşananlar ışığında gerçekleşmesi muhtemel öngörüler.

Ama unutmayalım ki; siyasette öngörü, yaşanan tecrübelerin aydınlattığı bir yoldur.

Ve bu tecrübeler dikkate alındığı takdirde yol sizi varmak istediğiniz noktaya götürür.

Burada dikkat edilmesi gerekilen hassas nokta ise siyasetin, ülkenin refahı ve halkın geleceğinin olumlu anlamda gelişmesi adına şekillenmesidir.

Aksi şekillenmeler, kişisel ve zümresel çıkarların amacına hizmet eder.

O ZAMAN ESAS OLAN; HALKIN TAKDİRİNE KULAK VERİP GEREĞİNİ YAPMAK, YA DA YAPILAMAYACAKSA YENİ BİR SEÇİM İÇİN KOLLARI SIVAMAK