MUHACERET TATİLDE!!!

Ülkemiz yıllardan beri tüm dünya insanlarına kucağını açmış ve özellikle ülke kalkınmasında büyük rolü olan öğrencilerimize nazik, hoşgörülü, misafirperver ve de çok iyi bir ev sahipliği yapmıştır.

Yapmaya da devam edecektir. Kulağa hoş gelen sözlerle başlayıp buz dağının görünmeyen tarafına geçmeye ne dersiniz?

Ülkemiz tüm dünya ülkeleri ile aynı anda asrın olayı denecek ve aklımıza dahi gelmeyen bir hastalık ile mücadelesine yetebildiği kadarı ile devam ediyor. Bu zor dönem de etiklenemeyen hiç bir kesim kalmamıştır. Fakat geçirdiğimiz bu zor dönemle birlikte çok bariz bir şekilde insan fazlalığımızın da farkında mıyız acaba?

MUHACERET denetim birimimiz nerede, napıyor?

Ülkemize eğitim için gelip, eğitimini tamamlayıp, hatta ikinci üniversitesini de bitirmiş olup ülkede hangi şartlarda yaşamaya devam ettiği hakkında bir çalışmanız var mı? ya da başlatıldı mı?

Üçüncü Dünya ülkesine mensup arkadaşların fazlalığının farkındalar mı?

Sırf üniversite sahiplerinin cepleri dolsun diye her para verip de öğrenci belgesi alan bu memlekette. Pekiiiii!!!! Yaşam şekil ve devamlılığının şartlarını araştırdılar mı?

Hangi şartlarda ve durumlarda yaşıyorlar???

Uyuşturucu hat safhada, fuhuş hat safhada, hırsızlık, cinayet, hat safhada, yıkılan yuvalar hat safhadadır. Pekiiiii!!!! Sorum meclisten dışarı özellikle pandemi öncesi eğitimini tamamlayıp bir çok kesimde vasıfsız bir şekilde ne kadar yer kapladıklarını, neler yaptıklarını biliyorlar mı?

Lüks yaşamlarını sorgulamaya geçmiyorum bile. Ucuz işçi sıfatı veya masrafsız eleman sıfatlarını hak etmemeleri ile birlikte gereksiz bir çok insanın ülke içerisindeki amaçlarını ve kayıtlarını kontrol için neyi bekliyorsunuz????

Hani ışıksız ve bariyersiz otoban yollarmızda trajik bir trafik kazası gerçekleştiği zaman, 2 gün içerisinde yıllarca aynı şekilde kullanılan otoban ivedilikle bariyerlenip ışıklanıyor. İşte hesap aynı!! başımıza bir şey gelmeden gardımızı almak fıtratımızda yoktur. Kabul edelim, sevgili ülkemin rahat insanları!!!! Her kesimde bu durum böyle malesef. MUHACERET denetiminin yetersizliğinin yanı sıra sanki son zamanlarda hiç yapılmıyor. Afrika kıtasında mensup arkadaşlarımızın otobüs dolusu partilere taşındığı, uyuşturucu ve fuhuşun haddinden fazla olduğu, yatlar kiralanip 50 kişilik gruplar halinde gecelerde kopanları kendi başlarına bırakmışız anlaşılan. Denetim yoksa her şey serbest ...

Gereksiz bu kadar insanın burada ne yaptığını sorgulamak için, denetim için ne yapmayı? nasıl bir önlem almayı bekliyor? MUHACERET ?

Sağım, solum, önüm, arkam sobe der gibi her yerdeler. Artık birilerinin kalkıp bu konuyu ele alıp, gereksiz ve toplum için oluşan kaos fazlalığını çözmelidir. Karşıdan gelen 10 kişiden 7’si tahsilini tamamlamış, ülkemizin rahatlığına alışmış ve kendi ülkesine dönmeyi düşünmeyen, bir çoğunun kaçak durumda olduğu, dahası birçok suça karıştığı, bu fazlalığa dur denilmeli.

MUHACERET rahat rahat oturup nasıl olsa ihbar gelince harekete geçeriz mantığı ile olmuyor. Fazlayız ve de çok kalabalığız! Yaşam alanlarımızın darlaştığı bu dönemi sorgulayıp ülkenin refahı ve güvenliği için gerekenlerin yapılması gerekiyor.

Tatil bitti şimdi çalışma zamanı !!!

Karakuş