Mucizeler HERKESİNDİR …

Her eylem yada eylemsizlik, önce düşünce , sonra duygu ,ardından da hareket etme yada hareketsiz kalma güdüsü ile hayat bulur yada bulamaz .

Bolluk , bereket , başarı , hayatımızın her alanında görmek istediğimiz  kavramlardır . İster aile veya özel hayatınızdaki ilişkileriniz, ister fiziki görüntünüz veya sağlığınız, ister kariyer hedefiniz yada iş kurma , iş geliştirme düşünceniz olsun . Bolluk , bereket , başarıya dair her şey zihinde başlar ve orada biter .

Güzel, huzurlu, kaliteli bir yaşam, iyi bir kariyer ve başarılı bir iş hayatı ,  doyurucu ilişkiler sadece ne istediğinizi keşfetmekle ve bir amaç edinmekle  başlar .

Her neyi başarmak yada sahip olmak istiyorsak , değişim ve  gelişime hazır mıyız  ? Öncelikle bunun farkında olmalıyız . Ardından  hayallerimiz olmalı  . Çünkü hayalleri olmayan , zihni güzeli yaratamayanlar ,hayatta nereye vardıklarının ,   aradıkları şeye sahip olup , olmadıklarının  farkında olmazlar .

Duygu , iş , kariyer , fiziksel görünüm, para yada ilişkiler olsun hiç fark etmez , değiştirmeyi ve geliştirmeyi istediğiniz her ne varsa, öncelikle net olarak  ve detaylarıyla  tanımlayın .  Belki zihninizde  , belki de hep gözünüzün önünde olmalı . Bununla birlikte kendinizle olan iletişiminizi de netleştirin  . Neleri hayatınızda istemediğinizi değil , neleri istediğinizi net bir şekilde kendinize belki  çevrenizdekilere ifade edin.

Örneğin en fazla karşılaştığım  , “Mutlu olmayı başarmak istiyorum”  cümlesidir .  Bunun üzerine size diyebilirim ki ; Mutluluğun sizin için tanımı nedir  ? Neleri yapmaktan mutlu olursunuz? Mutlu olmanız için neye sahip olmanız gerek ?  Mutluluğu tam olarak nerde arıyorsunuz , evde ? İşte ? İlişkilerde ?

Bir kez daha vurgulamak isterim ki , ne istediğinizi ve neye sahip olmak istediğinizi çok net ifade etmelisiniz  . Bunu yaptığınız zaman zihniniz  sizinle ve tüm bedeninizle iş birliği yaparak sizi hedefinize ulaştıracaktır .

Sadece hayal etmekle olmuyor tabi !  Sadece istemekle de !  İNANMAK ve ADANMAK sizi istediğiniz yere  götürecek yeganelerdir . Hayal ettiğiniz şey , aslında HEDEFİNİZDİR . Hedefi mutlaka zihninizde canlandırın . Belki bir resim , belki bir film karesi gibi ,  içinize dönün  ve orada ne hissettiğinize  bakın, olumlamalarla  kendinizi destekleyin . Hedefinize, hayalinize  ulaştığınızı o karelerde görmek , size ne hissettirdi ?  Ne kadar heyecanlandınız ? .

Bunların tamamını yapmışsak ,  hareket etme ve eyleme geçme zamanı gelmiştir.  Hedefi netleştirdiğimize göre  , neler yapabiliriz , neleri değiştirebiliriz , kimden yardım alabiliriz ve daha bir çok farkındalık sorusuyla , odaklanıp  yaratım gücüne , başarıya adım adım yaklaşabiliriz ..

.

Şimdi hazırsan bir yoklama alabiliriz !  Birkaç itiraf  ve birkaç soruyla yeni bir keşif yapmaya nedersin ?


İtiraf et ! Sevdiğin işi yapmıyorsun .

itiraf et ! Mutlu olmadığın halde ilişkide kalmayı seçiyorsun

İtiraf et ! Aklın karışık ve ne istediğini bilemiyorsun ?

İtiraf et ! Mutsuz olduğun için çok yiyor ve kilo alıyorsun ?

itiraf et ! Negatif iç sesin adım atmanı engelliyor ?

Şimdi ise  soruların  mucizeleriyle tanışma zamanı !

Şuan ne yapmak sana kendini çok daha iyi hissettirirdi?

Kimlerle olmak sana kendini daha iyi hissettiriyor ?

Şuan seçme şansın olsa nerde çalışmak isterdin ?

Şuan seçme şansın olsa nerde olmak isterdin ?

Şuan varlığınla başka insanlara nasıl bir fayda sağlıyorsun ?

Beş yıl sonra nerde ve hangi şartlarda çalışmak veya yaşamak isterdin ?

Ne istediğinizi bulmaya odaklanın , itiraf edin ! Kendinize soru sorun  ve cevapların titreşimiyle bırakın mucizeler gerçekleşsin …