Ülkemizde erken seçim kararı alındığı günden sonra ortaya sürpriz adaylar çıkmaya başlamış, bunun siyasete renk katması beklenirken bazı sürprizler de kötü örnek olmuş.

Geçmişteki usulsüzlüklerinden ve yasadışı hareketlerinden dolayı hakkında ceza devası açılması muhtemel kişiler sırf bu davalardan kurtulmak ve belki de hapiste yatmaktan kaçmak için milletvekilliği dokunulmazlığına sahip olmak istemektedirler.

Sırf bu yüzden milletvekili olmaya çalışanlar bu sebeplerden dolayı seçimlere devasa bütçeler ayırmakta ve demokrasiyi rüşvet çarkıyla katletmektedirler.

Tehlikenin bir başka boyutu ise seçim dönemlerinde eski haberlerinin yapılmaması için medyaya verdikleri yüksek miktarlı bedeller ile edindikleri tecrübe ve bundan sonra kazanmaları halinde işleri döndürmek için kullanacakları sistemin ipuçlarıdır.

Rüşvet vererek aleyhindeki gazeteleri susturan kişi bu maliyeti karşılamak için de rüşvet alarak iş yapmaya başlayacaktır. Böylesi zihniyetlerin seçimleri kazanması halinde ülkemiz demokrasi tarihine kara bir leke daha sürülecektir.

Böylesi kişilerin amaçlarına erişememeleri için Milletvekilliği dokunulmazlığı sadece milletin vekili olduğu dönemlerde ve sadece siyasi söylemlerinden dolayı dokunulmazlıkla sınırlandırılmalıdır.

Dolandırıcılık veya yasalara aykırı bir suç işleyen kişinin milletvekilliğinden dolayı dokunulmazlığı olmamalı bilakis yasalarda yapılacak bir düzenleme ile örnek olması gereken bir kişi olan Milletvekilleri böylesi bir suç işlemeleri halinde normal vatandaşın alacağı cezanın birkaç katı ceza almalıdır.

Özgür Volkan olarak buradan tüm siyasi partilere çağrımızdır. Milletvekili dokunulmazlığını sınırlandıracak yasal çalışmalar yapılmalı ve dokunulmazlık sadece milletvekili olduğu dönemlerde siyasi söylem ve eylemlerle sınırlandırılacak şekilde gerekli yasal düzenlemeleri yapacağınızın müjdesini halkımıza veriniz.

Bilinmelidir ki halkımız artık doğru ve dürüst siyasetten yana olmakta ve bu konuda çalışma yapacak partilere daha fazla güven duyacak ve daha fazla destek verecektir.

Halkımız, halk için hak takibi değil, kendisi için iş takibi yapanları, rüşvetçileri ve milletvekilliği dokunulmazlığını zırh olarak görenleri sandığa gömecektir.