Levent Özadam - Mesaj Kutusu

[email protected]

Devletin kasasının tam takır olduğunu bilmeyen yok…

Salgın nedeniyle doğru dürüst bir tasarruf tedbiri de göremedik!

Şu anda yapılan tek doğru şey kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının ödenmesidir…

Bu da nereye kadar gidecek bilemiyoruz!

Bize sürekli esnaf ve iş kesimlerinden şikayetler geliyor…

İnsanlar uzun bir süre dükkan kapattı devlet onlara ayda sadece bin 500 TL layık gördü!

Açlık sınırının bile çok çok altında bir rakam ile insanlar geçinmeye mahkum edildi…

Kimi birikimlerini yedi bitirdi kimi de bankalardan kredi alarak borçlarını daha da katladı!

Diyeceğimiz devlet esnaf kesimine yeteri kadar sahip çıkmadı ve ucu görünmeyen karanlık bir tünelin içine attı…

Şu anda sosyal patlamalar yaşanıyor, ailelerin ocakları sönüyor ve işte gelin gürün ki sosyal devlet olmayı beceremediğimiz için hükümet edenler bunu görmemezlikten geliyor!

Devletin kasası boş ama, bazı ihalelerde devletin cebinden sanki de daha çok para çıksın diye birileri hayli çaba gösteriyor…

Ülkesinden kaçmayıp aksine borçlanarak ülkesine yatırım yapan, istihdam sağlayan Tuygun Töre aradı yine bir ihale saçmalığını gözler önüne serdi…

Hayretler içinde kaldık!

Birincisi Merkezi İhale Komisyonu nasıl olurda arada uçurum olan fiyatları tercih ederken, devletin cebinden daha az para çıkmasını sağlayacak bir karar üretir?

İkinci de hayatında tek bir iş tecrübesi olmayan işletme nasıl olur da böyle bir ihaleyi kazanır?

Büyük ihtimale de bu ihale Rekabet Kurulu’ndan geri dönecek ancak birileri de çıkıp ki bu birileri Merkezi İhale Komisyonu’nun ta kendisidir kamuoyunu bilgilendirmek gibi bir sorumluğa sahiptir…

İşte Tuygun Töre’nin o itiraz dilekçesi:

MERKEZİ İHALE KOMİSYONU İTİRAZ DİLEKÇESİ

Konu: 140/2021 no’lu İhale Ben TOREX TRADİNG direktörü Tuygun Töre (mş.201046) 9.06.2021 tarihinde MİK tarafından yapılan 140/2021 dosya no’lu ‘Güngör katı atık depolama tesisinin işletilmesi hizmeti’ ihalesine katıldım.

28.7.2021 tarihinde MİK başkanı e-imzalı mail’i ile ‘Bilirkişi Raporuna göre İhaleyi Kaybettiğim’ tarafıma bildirilmiştir. İtiraz ile alakalı beş adet evrak ek’de sunulmuştur.

Konu ile alakalı sorgulanmasını ve aydınlatılmasını istediğim hususlar şunlardır;

1)İhaleyi neden kaybettim sorusuna, MİK tarafından Sözlü olarak bana ‘aşırı düşük teklif attığım ve Raiş bedelin maximum %25 altında teklif vermem gerektiği söylendi!

Soru: bu bedeli kim ve neye göre belirledi, kriterleri nelerdir?

2) Ek emarelerde gördüğünüz üzere 2019 Aralık ayında aynı yer aynı iş aynı Tonaj’daki ve yine MİK tarafından çıkılmış ihalenin aylık 50.000TL karşılığında ihale sonuçlandırdığını göreceksiniz.

Soru: 2019 Aralık- 2021 Haziran ayları içerisinde ne tür bir enflasyon ne tür bir Ekonomik ihtiyaç olmuştur ki bu ihale 126.725TL’ye bağlanmıştır?

Yani daha 2 ay önce 50.000 TL’ye yapılan iş bu sene 126.725 TL’ye mi yapılabiliyor?

3) Bahse konu İhalenin 6 aylığına çıkıldığını dosyada göreceksiniz, ihalenin sonuçlanması yaklaşık 2 ay sürmüş ve 4 Aylığına Devletin her ay KDV dahil 100.000 TL daha fazla para ödemesi mantıklımıdır?

4) Benim ihalede 39.000 TL teklif attığımı göreceksiniz, neden düşük teklif attığımı MİK’e sunduğum gerekçeleri ile birlikte ek’de sunulmuştur.

5) Düşük teklif attığım gerekçesi ile ihaleyi şahsıma vermeyen ‘BİLİRKİŞİ’ bu işlerin içinde hiçbir tecrübesi, geçmişi ve iş kabiliyeti olmayan bir ‘Perde Tasarım şirketine’ bu ihaleyi uygun görebiliyor. Alınan bu karar şartnamenin 27.8 maddesi ile çelişmiyor mu?

İhale şartnamesinde bulunan 27.8 ‘İhale komisyonları, ihale katılımcılarının ihale konusu işi yapabilme kapasitelerini belirleyen yeterlilik kriterlerine ve tekliflerin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığını inceler ve bu yasa uyarınca uygun olmadığı belirlenen teklifleri değerlendirme dışı bırakır.

6) Yine İhale şartnamesinde bulunan; 30.İhalenin Verilmesine İlişkin Usul 30.1 En uygun teklifin belirlenmesinde, Kamu İhale Yasası kurallarına göre işlem yapılacaktır. 30.2 30.2 Bu ihalede en uygun teklif ,en düşük teklif verenindir. 31.İhalenin Karara Bağlanması 31.1 Yapılan değerlendirme sonucunda ihale komisyonu tarafından ihale, geçerli tekliflerin arasında şartnamedeki kriterleri karşılayan teklife bağlanır.

Bu maddeler doğrultusunda MİK’ in aldığı karar kendi ile çelişmiyor mu?

7)Esas işi GERİ DÖNÜŞÜM olan ve bu ihaleye girerken daha önceki İhalelerde En Düşük Teklif verene bu iş verildiği EMSALİ ortada dururken bu durumu doğal olarak KRİTER kabul ettim. Lakin Bilirkişi Kriterlerini neye göre belirlemiştir meçhuldür.

Devletimizin her Ay sonu Maliye kasamız BOŞ diye haber olduğu bu günlerde MİK’in benim verdiğim teklifin 100.000 TL daha yüksek teklif veren ve bu iş’te hiçbir tecrübesi olmayan bir şirkete ihale etmesi manidardır.

Benim verdiğim teklif KAMU YARARINA olup alınan karar Devlete Zarar yazmaktan başka bir şey değildir.

Bu durumun tarafınızdan incelenip tekrar değerlendirilmesini arz ederim.

Dağıtım:

-REKABET KURULU

-MERKEZİ İHALE KOMİSYONU

Saygılarımla

TUYGUN TÖRE

MESAJ KUTUSU

Sayın İlker EDİP, Beyarmudu Belediye Başkanı olarak hafta soru İngiliz polisi ile aranızda hayli gergin olaylar yaşandığını duyduk. Bunların medyaya yansımaması da epey manidar olarak algılandı. Yaşanan gelişmeleri kamuoyuyla paylaşırsanız herkesin haberi olur değil mi?

Sayın Özdemir BEROVA, hep parti içinde hem de kamuoyunda gereksiz yere gerginlik yaratıp gereksiz tartışmalara neden oluyorsunuz? Tekbir sorumuz var, eşinizin Girne Akçiçek Hastanesi’ne Başhekim yapılmasını istediniz mi istemediniz mi? Evet ya da hayır demeniz yeterlidir!

Sayın Songuç KÜRŞAD, size yakın isimlerle birlikte yıllardan beridir spor servisi yönetmenliği yaptığınız medya kuruluşundan istifanız nedeniyle meraklı sorular gelmeye başladı. Çok normal bir istifa olmadığı konuşuluyor, küçük bir açıklamaya ne dersiniz?

Sayın Erhan ARIKLI, kurum yönetim kurulu başkanınızın açıklamasına göre 13 içinde Teknecik’te akaryakıt kalmayacak ve ülke bu sıcakta karanlığa gömülecek. Lütfen bunun bir şaka olduğunu söyleyiniz. Bu arada kızınız Buğçehan ile eşine bir ömür boyu mutluluklar dileriz, bir yastıkta kocasınlar…

Sayın Hande Kayasal ÇELİKDEN, DP Genel Sekreterlik göreviniz vekaleten de olsa hayırlı uğurlu olsun. Ailecek ömrünü hiç sapmadan partiye veren bir kişi olarak bunu hak ediyordunuz. Ancak bir kamu görevlisi olmanız tartışma konusu oldu bakalım önünüze yasal bir sorun çıkacak ya da çıkarılacak mı?

Sayın Koral ÇAĞMAN, madem ki hastalarınızdan feragat ederek bakanlığa geri döndünüz gelin bu kez asgari ücreti hayat pahalılığına göre endeksleyin yılan hikayesine dönen artış konusu da tarihe gömülsün. Çok da zor olmasa gerek değil mi?

Sayın Mustafa KALFAOĞLU, yaptırmak istediğiniz botoks konusu evde tartışma konusu haline gelmiş. Bu konuda ağır muhalefetle karşı karşıya kalabilirsiniz, ayrıca yakın dostlarınız da sizi gırgıra alabilirler bir kez daha düşünün deriz…

Sayın Cem DANA, bazıları G.Mağusa Belediye Başkan adaylığı konusunda söylentiler çıkarsa da sizin aksine aktif siyaseti bile bırakıp kendinizi tamamen işlerinize vereceğinizi duyduk. Bu arada bazı siyasilerden de intikam alma planları yapıyormuşsunuz hayırdır liste kalabalık mı?

Sayın Onur OLGUNER, parti içinden sızan bilgilere göre LTB Başkan adaylığı konusunda bazı ağır toplar da heveslenmeye başlamışlar. Desenize gençlerin önünü açacaklarına aksine takoz koymaya çalışıyorlar…

Sayın Olgun AMCAOĞLU, bakanlığa gelen hemen herkes işini size yaptırmak isteyince dışarıda uzun kuyruklar oluşmaya başlamış. Bu konuda görev bölümü yapmazsanız hele de kayıtlar başlayınca epey başınız ağrıyacak gibi gözüküyor…

Sayın Kudret ÖZERSAY, Toplumsal Direniş Bayramında Atatürk anıtında sadece sizin partinin çelengi koyulurken diğer pek milliyetçi siyasi partiler bu konuda sınıfta kaldılar. Bu detay vatandaşın gözünden kaçmadı, haberiniz olsun istedik…