Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr.Mehmet Görmez Beyefendi,

Bendeniz  fakire gerek ülkemizde pek çok Arap ülkesinde değişik makamlarda çok güzel seslerden ezan dinlemek nasip oldu .

Ama ikametgahım yakınında İstanbul-Sarıyer Zümrüd evler camiinde ezanı kim okuyorsa, arada uykuya daldığından şüphedeyim insanı tövbeler olsun bırakın namaza daveti imandan edecek kadar kötü!

Ne yazık ki aynı camii ’de sorunlar bununla da bitmiş değil değil.

Türkiye Müslümanlarına yakışmayan, bu ayın ruh ikliminde bizleri daha da üzen manzaralar, tayin edilen müftümüz Sn. İbrahim Gemici'ye, tayin olduktan sonra yerine  vekalaten bakan Beşiktaş Müftümüze yapılan şikayetlerime rağmen devam ettiği için meseleyi nezdinizde Diyanet İşleri ’ne aktarmayı son çare olarak gördüm.

Sarıyer Zümrüd evler camii Kuran kursuna gelen yavruların kurs öncesi yaptıkları gürültü, küfürleşme, musalla taşında ve camii avlusunda oynadıkları oyunların gerçek olduğuna gördüğüm, duyduğum halde inanamıyorum!

Çocuklara camii ve Kuran Kurslarını sevdirmek amacıyla cami çevresinde oyun alanları açmak, hatta içeride "pin pon" oynatmak gibi fikirleri iktidarın bazı millatvekillerinden duymuştum, zat-ıalinizin bu hususta takdirleri nedir bilemem?...

Lakin bütün bu olasılıklar mevcut camiilerimizde ciddi alt yapı değişimi ister, dini hizmetler için mimarisi düzenlenmiş bir cami çocuklar için yaz okuluna dönüştürmeye kalkışılırsa iş, cenazenin yattığı musalla taşı "futbol oyununa kale olur" ve "beş taş" oynama noktasına gelir, bu olacak iş midir?

Her dinin bir disiplini olduğu gibi bizim dinimizin de saygıyı hak eden bir ibadet, eğitim adabı söz konusu değil midir?

Olan bitenleri inanç, ritüel, gelenek, doktrinel olarak hiç bir kalıba sığdıramıyorum ama bu ve buna benzer davranışların yüce dinimize zarar verdiğini üzülerek görüyorum...

Sarıyer Zümrüd evler Camii ’inde yaratılan, çevreye yaşatılan bu rahatsız edici durumu bir an evvel durdurmanızı, gelen yavrular için gerekli oyun alanlarını çevreyi  rahatsız etmeyecek şekilde temin etmenizi, ve en önemlisi bu yavruların başına en azından gürültü ve küfürün islam dininde mümkün olamıyacağını anlatacak eğitmenler tayin etmenizi önemle rica eder, bu vesile ile sizin ve Diyanet camiasının ramazan bayramını kutlarım.

Saygılarımla

Sacit ASLAN