Dünyanın en popüler bilgisayar oyunlarından biri haline gelen Candy Crush Saga, borsa yolunda. Türkiye’de Ve Kıbrıs'ta da çok oynanan Candy Crush’ı yapan İngiliz King şirketinin halka arza hazırlandığı belirtiliyor. Halk arzın büyüklüğünün 5 milyar dolar civarında olması bekleniyor.



CNN Money’nin haberine göre, King şirketi Nasdaq borsasında işlem görmek üzere ABD’nin Sermaye Piyasası Kurulu muadili kuruluşu SEC’e gizli bir başvuruda bulundu. Gizli başvuru küçük şirketlerin finansal bilgilerini daha uzun süre saklı tutmasına olanak sağlıyor. ABD’li sosyal medya şirketi Twitter da bu yolla halka arza gideceğini açıklamıştı


Günlük kazancı 850 bin dolar
King şirketinin oyunları her gün dünya genelinde 1 milyar kezden fazla oynanıyor. Şirketin en popüler oyunu Candy Crush Saga’nın sadece Apple platformlarında 7.5 milyon aktif kullanıcısı var. Candy Crush şirkete günde 850 bin dolar gelir sağlıyor.
Ancak CNN Money, 2011’de halka açılan bir diğer oyun şirketi olan Zynga’nın durumunun yatırımcıları düşündürdüğünü yazdı. Halka arz döneminde Zynga, Farmville oyunuyla öne çıkarken daha sonra bu oyun popülerliğini yitirmişti. King’in başarısının ise bedava oyun için insanları çekip, oyuna alıştırıp, daha sonra da oyunla ilgili satışlar gerçekleştirmesi olarak gösteriliyor. Ancak şirketin Candy Crush’a olan ilgiyi ne kadar süre canlı tutabileceği merak konusu. Halka arza Bank of America, JP Morgan ve Credit Suisse’in aracılık ettiği belirtiliyor.