Hürriyet'te yer alan habere göre Hatipoğlu'nun ulusal bir televizyon kanalında kullandığı ifadelerin 'kin ve nefret dolu' olduğunu belirten Ateizm Derneği, Hatipoğlu'nu 'ötekileştirme gayreti' içinde olmakla suçladı.

Hatipoğlu'na dava açacaklarını duyuran Ateizm Derneği, yazılı bir açıklama yaptı.

Ateizm Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ulusal bir televizyon kanalında 14 Temmuz'da yayınlanan “Nihat Hatipoğlu İle İftar Saati” adlı programda program sunucusu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu adlı kişi seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak ayrıca sorulan soruyla da hiçbir bağlantısı olmadan ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullanarak ve küçümseyip aşağılayarak şu ifadeleri kullanmıştır.

“Her ateist aslında Allaha sığınıyor. Ben hiçbir ateisttin Allah ’ı inkar ettiğine inanmıyorum, inkar ediyoruz diyenler yalan söylüyor. Çünkü hepsi sıkışınca Allah ’ım demeye başlıyor. Aciz kalınca Allah ’ım Yarabbi ’m demeye başlıyor gözleri sağa sola dönüyor ne ateisti.
Her şey Allah ’ın varlığının delilidir onun için hiçbir ateistin Allah ’ı inkar ettiğine inanmıyorum şahsen. Şeytan bile Allah ’ı inkar etmiyor Şeytan ne diyor Allah ’ım beni ateşten yarattın. (Arapça bir şeyler söylüyor)… beni yarattın diyor farkında. Ee! ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir.”

İŞTE HATİPOĞLU'NUN O AÇIKLAMASI (VİDEO)


Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bununla da kalmayıp ertesi gün yine aynı adlı programda ve yine bir soru üzerine belirtilen bu ifadelere ek olarak ikinci kez yine vahim ifadeler sarf etmiştir.
“İlk inkarcı da şeytandır ama Şeytan Allah ’ı inkar etmemiştir, büyüklenmiştir bundan dolayı şeytanlık vasfını kazanmıştır. İnançsız olanlara çelmeyi de ve inançsız olanlara oltayı da Şeytan atar bu nedenle hepsinin lideri şeytandır dedim. Babaları yani mecazi anlamda babaları bu işin şeytandır dedim.”

İNSANLARA KİN VE NEFRET AŞILAMAYA ÇALIŞTI

Bu ifadelerle Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hiçbir bilimsel ve dinsel temele dayanmadan sadece Ateistleri şeytanın çocuğu ve şeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu olarak gösterme çabası içine girerek, toplumda var olan ateistlere karşı insanlara kin ve nefret aşılamaya çalışmaktadır.

ÖTEKİLEŞTİRME GAYRETİ

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ’nun bilerek ve isteyerek bu ve buna benzer ifadeler kullanarak toplumda yaşayan insanlar arasında bir ayrımcılık yaratma ve toplumdaki bazı kesimleri ötekileştirme gayreti içinde olduğu bellidir. Toplumdaki genel kanıyla Ateist olarak bilinen, farklı düşünce ve felsefi akımları benimsemiş olan kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek aşağılamak ve hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir.

ATEİSTLER RENCİDE OLDULAR

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ’nun televizyon programlarında sürekli ötekileştiren ve aşağılayarak hedef haline getirmeye çalıştığı ateistler, sarf edilen bu düşmanca söylemlerden rahatsızlık ve endişe duymuş, tedirgin ve rencide olmuşlardır. Çünkü bu tür söylemler toplum ve kamu barışını tehlikeye sokabilecek vasıf ve mahiyette olup bu tür bir inanışa sahip olan insanlara yarın Türkiye ’nin her hangi bir yerinden bir saldırının gelmeyeceğini hiç kimsenin garanti etmesi mümkün olmayacaktır.

Tüm bu nedenlerle Ateizm Derneği olarak Türkiye ’de yasayan dinsiz ve inançsız yurttaşlarımız adına inisiyatif kullanarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ’na 13 Ağustos Çarşamba günü dava açacak olduğumuzu duyururuz.''