MALİYE BAKANLIĞI GÖREVE

Sahte emlakçılardan sonra Sahte Tasdik Memurlarının da ortalıkta cirit attığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Girne bölgesinde sahte vekaletnameyle yapıldığı iddia edilen arazi satışı sonrasında tutuklanan sahte emlakçı halen poliste tutuklu bulunuyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan emlakçıyla birlikte gözler vekaletnameyi hazırlayan Tasdik Memuruna çevrildi.

Kıbrıs Manşet’in geçtiğimiz gün “ Sahte vekaletnameyle arazi satışı sonrasında tutuklanan sahte emlakçı polis hücresinde ancak vekaletnameyi hazırlayan Noter Nerede ?” manşetiyle ortaya atılan iddialar ise dehşet verici boyutlarda.

Henüz sahte vekaletnameyi hazırlayan Tasdik Memuruyla ilgili hiçbir makamdan resmi bir açıklama yapılmazken gayrıresmi bilgilerde, sahte vekaletnamenin altındaki Tasdik Memuru isminin gerçekte varolmadığı yönündedir.

İşte tam da bu iddialardan sonar gözler Tasdik Memurlarına çevrildi.

Kimdirler ?

Kaç tane Tasdik Memuru vardır ?

Tasdik Memurluğu yetkisini hangi makam veriyor ?

Tasdik Memurlarının görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir ?

Tasdik Memurları hangi birime bağlıdır ?

Tasdik Memurlarını kim denetliyor ?

Tasdik Memurları yaptıkları işlemleri arşivliyor mu ?

Tasdik Memurları defter ve kayıt tutuyor mu ?

En önemli soru ise : TASDİK MEMURLARININ LİSTESİNİN BULUNDUĞU VE İLETİŞİM ÇAĞINDA VAANDAŞLARI BIRAKIN, TAPU DAİRESİNİN, BANKALARIN, DEVLET BİRİMLERİNİN, YANİ VEKALETNAMEYLE İŞ YAPACAK İLGİLİ GÖREVLİNİN LİSTEYİ KONTROL EDEBİLECEĞİ BİR YER, BİR İNTERNET SAYFASI VAR MI ???

Ülkemizde maalesef geçmişten beri ölü insanın huzurunda vekaletname imzalamış gibi tasdik yapan Tasdik Memuru da var,

Hayatta görmediği ve ülkede olup olmadığını bilmediği, hatta hayatta olup olmadığını bilmediği kişinin araç devir formlarını huzurunda imzalamış gibi tasdikleyen “TASDİK MEMURU” da var.

Maliye Bakanlığının süratle Tasdik Memurlarının ofislerini, çalışma ortamlarını ve yaptıkları işleri denetlemesi şarttır.

Dairelerin önünde elinde mühürle araç devir kağıdı tasdikleyen “TASDİK MEMURLARINA” süratle önlem alınması şarttır. Yarın sahtelenmiş devir kağıdını satıcıyı görmeden tasdikleyen “TASDİK MEMURU” sebebiyle yaşanabilecek mağduriyetler için geç kalmaksızın önlem alınması gerekmekte ve böylesine önemli bir görevi ifa edenler süratle bir kez daha görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirilmelidirler.

Maliye Bakanlığının süratle görev yapan Tasdik Memurlarının listesini aleni olarak yayınlaması ve her isteyenin bu bilgilere 7 gün 24 saat ulaşabileceği bir şekilde askıda tutması gerekmektedir.

“TESTİ KIRILDIKTAN SONRA VURULAN TOKATIN KIYMETİ YOKTUR”