MAHKEMEYE VERECEĞİNE DÜRÜSTÇE CEVAP VER AKİLE BÜKE !!!
Benim bildiğim bir ayda 8 - 9 gün haftasonu tatili vardır. Akile Büke sadece haftasonu çocuklarını görmeye gittiğini iddia ederek yine kamuoyunu yanıltmaya çalıştı. Akile Büke'ye açık ve Net olarak soruyorum ve dolambaçlı cevaplar yerine muhaceret kayıtlarını açıklamaya davet ediyorum .

Dava açacağına açıklama yapmalıdır. 

Bir ayda 15 gün, 20 gün , 28 gün sürelerle yurtdışında bulunmasını da haftasonu diye mi açıklayacak? 

Akile Büke görevde bulunduğu 24 ayın 18 ayında 13 gün ile 28 gün arasında Kıbrıs'ta değildi . 2017 ve 2018 Temmuz aylarında muhtemelen yaz tatilini Kıbrıs'ta geçirdiği için yurtdışına gitmemiştir.

Her haliyle iftira atmayı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar yapmayı adet haline getiren Akile Büke KIBRIS MANŞET'i dava ettiğini söylüyor, bir sonraki cümlesinde ise dava edecek kayıt ve şirket bulamadığını söylüyor. 

Akile Büke iddialarını ispatlayıcı evrakları kamuoyuyla paylaşmazsa müfteridir.

Cumhurbaşkanı Akıncı da artık bu konudaki sessizliğini bozarak bu konuda kamuoyuna aydınlatıcı açıklama yapmalıdır. 

Bir yılın 27 haftasını, 188 gününü, yarısından fazlasını yurtdışında geçiren bir kişiye bu kadar göz yanmasının altında yatan gerçek nedir ?

Akile Büke'ye yasalara aykırı bir şekilde yurtdışında bulunması için yardımcı olacağına dair vaatte bulundu mu ? 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı eğer böyle bir söz vermişse kendini yasaların üzerinde mi görüyor ?

Cumhurbaşkanı Akıncı, Akile Büke'nin yılın yarısından fazlasını yurtdışında geçirmesine yasalara aykırı bir biçimde göz yumacağına dair söz vermemişse, yılın 188 gününü yurtdışında geçiren bir bürokratı halen daha niye korumakta ısrar ediyor ? 

Kapalı kapılar ardında Akile Büke'nin tavırlarından ve işe gelmemesinden dolayı rahatsız olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Özyiğit'in Meclis Kürsüsünde ailesini görmeye gitmesini niye büyütüyorsunuz diye konuşarak savunmasının ardında yatan gerçekler ve diyetler nedir ?