ABD’nin New York şehrinde yaşayan Sylvia Weinstock yaptığı sıradışı pasta süslemeleriyle rakip tanımıyor. 82 yaşındaki Weinstock’un Hollywood ünlüleri için yaptığı özel pastalar 120 bin TL’ye alıcı buluyor.

Hollywood’un ünlü oyuncusu Lisa Minelli’nin düğünü için dev bir pasta hazırlayan Weinstock Jennifer Lopez, Cindy Lauper, P Diddy gibi isimlerin doğumgünleri için özel tasarımlar yaptı.

New York, Manhattan’da bulunan atölyesinde birbirinden ilginç tasarımlara imza atan Weinstock eski ABD Başkanı Bill Clinton ve dünyaca ünlü yazar Salman Rushdie’nün “çılgın pastalar”ından istediğini belirtti.

30 yıldır pasta yapan Weinstock şunları söyledi: “Bir pastayı 24 saatte hazırlayabiliyoruz. Fakat pastanın konsept fikri için haftalarca çalışıyoruz. Pastalarda gördüğünüz tek bir çiçek bile bizim için bir sanat eseri.” 

“Biz herkesin kesesine uygun pastalar üretmeye çalışıyoruz. Fakat eğer bir düğün için milyonlarca sterlin harcanıyorsa o zaman düğüne özel yapılacak pastaya 45 bin sterlin (126 bin TL) verebiliyorlar. Belki komik gelecek ama benden istedikleri pasta düğün listesindeki en ucuz madde oluyor.”