Şarkıcı Shakira'nın tribünlerde el sallarken çekilen birkaç saniyelik görüntüsünü İran devlet televizyonu sansürleyemeyince ülke karıştı.

İran , pop müzik yıldızı Shakira’nın Brezilya’daki İtalya - İspanya maçında çekilen ve devlet televizyonuna yansıyan birkaç saniyelik bu görüntüsünü konuşuyor.

Brezilya’da oynanan ‘Konfederasyon Kupası’ maçında sevgilisi Gerard Pique’yi izlemek için tribünlerde yerini alan Shakira’nın görüntüleri, maçları naklen yayınlayan İran televizyonlarına da yansıdı.

The Guardian’ın haberine göre Shakira sahadaki sevgilisine el sallarken kısa süreliğine ekrana yansıdı ve bu görüntü de İran’da olay oldu.

İranlı muhafazakârlar, Shakira’nın ‘uygunsuz’ ve ‘ İslam dışı’ görüntüsünü ekrana getiren devlet televizyonuna eposta, faks ve telefonlarla tepki yağdırdı. Milletvekilleri, televizyon yöneticileri hakkında işlem yapılması için harekete geçti.

İran devlet televizyonu, pazar günü İtalya’yla İran arasındaki voleybol maçını da olası bir ‘uygunsuz görüntü’yü kesebilmek için birkaç dakika gecikmeyle yayınlamıştı. İran, Küba’yla bugün yapacağı voleybol maçı için de rakibine maça eşofmanla çıkmayı önerdi ancak Kübalı yetkililer, “hava çok sıcak” diyerek İran’ı reddetti.