Sezen Aksu önceki akşam Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser verdi. Ünlü sanatçı, finalde kendisini bırakmak istemeyen seyircisine “Hepiniz çıldırmışsınız” diye takıldı.

 

BKM’nin Turkcell Kuruçeşme Arena’da düzenlediği yaz konserleri, önceki akşam Sezen Aksu’yla sona erdi. Bir gece önce de aynı adreste sahneye çıkan Aksu’ya yine Fahir Atakoğlu ve orkestrası eşlik etti. Ünlü sanatçı konsere “Gülümse” ve “El Gibi”yle başladı, “Bırak Beni”, “Dön”, “Değer mi Hiç”le devam etti. Aksu, seyircilerini “İnşallah beklentilerinizi boşa çıkarmam, keyifle gidersiniz. Benim işim de bu, hayatın açtığı yaralara tuz basmak, merhem olmak” sözleriyle selamladı.
  
HİÇBİRİNİZİN CEZAİ EHLİYETİ YOK
Minik Serçe, konserin finalinde “Kaybolan Yıllar”, “Kaç Yıl Geçti Aradan”, “Hata”, “Biliyorsun”, “Sen Ağlama”, “Geri Dön”, “Beni Unutma”, “Haydi Gel Benimle Ol” şarkılarından oluşan bir kolaj seslendirdi ve sahneden ayrıldı. Ancak hayranları onu hemen bırakmaya niyetli değildi. Alkışlar eşliğinde sahneye dönen Aksu, binlerce hayranının hep bir ağızdan “İstanbul İstanbul Olalı” şarkısını seslendirdiğini görünce önce şaşırdı, sonra onlara eşlik etti.


ÖMRÜMDE BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM
Seyirci, Sezen Aksu sahneden her ayrılmak istediğinde yeni bir şarkıya başladı. “Adı Bende Saklı”, “Her Şeyi Yak” ve “İkinci Bahar” şarkılarını önce seyirci söyledi, ardından Sezen Aksu ve orkestrası onlara katıldı. “Seyirci çıldırmış, anladım ben, hiçbirinizin cezai ehliyeti yok” diye espri yapan Aksu, onlara teşekkür etti: “Ömrümde repertuvar yapan seyirci ilk defa görüyorum. Bunca senenin sonunda bana hayatımın hediyesini verdiniz. Beni zor zamanlarda ayağa kaldıran bu güç için ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke elimden gelse de hepinizin başını göğsüme koysam, sırtını sıvazlasam. Size binlerce kere teşekkür ederim.”

GECEDEN NOTLAR
Sezen Aksu, bir gece önce olduğu gibi “Erkek Güzeli” şarkısını yine Fahir Atakoğlu için seslendirdi.

Aksu, “Vay” şarkısını geçtiğimiz nisan ayında vefat eden Meral Okay’a ithaf etti, ayrıca Onno Tunç ve Adile Naşit’i de andı.
Ünlü şarkıcı yine barış çağrısında bulundu: “Bence barış için Türkiye’nin bütün anneleri birleşecek. Barış, biz dayatırsak olur. Bir tek şey söylemeliyiz:

Ölüm değil, çözüm.”
Konseri izlemeye gelenler arasında Gül Sunal, Ezo Sunal, Belçim Bilgin-Yılmaz Erdoğan, Ayşe Özyılmazel, Ziynet Sali, Pelin Akat, Adnan Şenses, Selçuk Ural ve Ali Kocatepe de vardı. 

Sezen Aksu, sahne önünde dans eden Belçim Bilgin’e “Sen oturaklı bir artistsin çocuğum, bak imajına zarar verme canım” diye takıldı. Aksu’nun “Ben bunun nikâh şahidiyim. Uyardım ‘Dört koca boşamış kadından şahit olmaz’ diye ama dinletemedim.” sözleri seyirciyi güldürdü.
Sanatçı, “Gidiyorum”u okumadan önce, şarkıyı yazdığı dönemde Onno Tunç’la romanlardaki gibi bir aşk yaşadıklarını söyledi: “Romanlardaki şeyi yaşadım. Kara sevda mıdır kırmızı mı, neyse, hırsımdan ölüyordum. Yerlerde sürünürken yazdığım bu şarkı Onno’nun ruhuna gitsin.”
Konserin ikinci yarısında derin göğüs dekolteli ve yırtmaçlı bir elbiseyle sahneye çıkan Aksu, seyircinin ıslıkları üzerine “Bacağımı görseniz ne olacak, size feda olsun. Kolumla bacağım arasındaki farkı biri bana anlatsın. Aynı dokuyla kaplı değil mi? Herkesin her şeyi meydanda, benimki görülünce kıyamet kopuyor. Çok pişmanım gençliğimde göstermedim diye. Aman karıncalar böcekler yiyecek, alt tarafı bacak, kurban olsun size” dedi ve sandalyesine oturup bacağını açtı.