10 gün önce görkemli bir davetle sahibi olduğu Saran Holding'in 20'nci yılını kutlayan ve Türki Cumhuriyetler'de spor yayını yapan kanalı Stantsport'u tanıtan Sadettin Saran'ın çok zor günler geçirdiğini öğrendim!

Çünkü çağımızın illet hastalığı, maalesef Sadettin Bey'e de musallat olmuş. İki yıl önce ünlü diş hekimi Emek Külür ile evlenip yeni, mutlu bir hayata başlayan Sadettin Bey'e, yaklaşık bir yıl önce gırtlak kanseri teşhisi konulmuş.

Ünlü işadamıyla ilgili bu kötü haberle birlikte iyi bir haber de aldım; neyse ki Saran, kanser illetini yenmeyi başarmış.

İKİ AMELİYAT OLMUŞ

Sadettin Bey, bu illet hastalıktan kurtulmak için iki farklı doktor tarafından iki kez ameliyat edilmiş. Yaklaşık bir yıl süren tedavi sonrası kanserli hücrelerin hepsi temizlenmiş ve Saran sağlığına kavuşmuş. Sadettin Bey, doktorunun bir süre yasaklamasına rağmen spordan vazgeçmemiş. Hatta, geçtiğimiz Temmuz ayında Fransa'da düzenlenen Master Yaz Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek kategorisinde 29.27'lik derecesiyle rekor kırarak birinci olan Sadettin Bey'in bu başarısı, tedavisinin yeni bittiği döneme denk geliyormuş. Sadettin Bey'e hastalığı süresince en büyük desteği eşi Emek Hanım vermiş.

SABAH'TAN BÜLENT CANKURT'UN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...