Hürriyet'te yer alan habere göre geçtiğimiz yıl “MC Dandik” adlı sinema filminin çekimlerinin ardından vizyon dönemine girildiği Aralık ayında ortağı Hakan Yıldız ile sorunlar yaşayan Ragga Oktay, hakkını mahkemede aramaya karar verdi. Kendi kayıplarını çok önemsemediğini ancak annesine ait olan evi haksız yollarla kendilerinden aldıklarını iddia eden Ragga Oktay ve annesi Nurten Yurtalan sert konuştu…

İşte Ragga Oktay'ın açıklamalarından satır başları;

RAGGA OKTAY; “HAYATIM BOYUNCA HELAL EKMEK YEDİM, BU ÜLKEDE VERGİ REKORTMENİ OLDUM”

“Hayatım boyunca helal ekmek yedim ve bu ülkede vergi rekortmeni olmuş biriyim. Aldığım onca tehdite rağmen bu tür adamlara pabuç bırakmak niyetinde değilim. Hele ki anneme yaptıklarından sonra. Ortaklığımızın ilk günlerinde bir sohbet sırasında annem evini satarak, Akçay ’a yerleşmek istediğini söyledi. Hakan Yıldız annemin evini almak istediğini söyleyerek, 500 bin lira karşılığında anlaştılar annemle… Ama o anda parası olmadığını, 2 hafta içinde ödeyeceğini belirtti Hakan Yıldız. Annem ortağıma güvenip güvenemeyeceğimizi bana sorduğunda; Bana ne kadar güveniyorsa ona da o kadar güvenebileceğini söyledim ve ben filmin İzmit çekimlerindeyken annem ameliyatlı haliyle notere giderek asu kabze imzaladı. Sonra annem evi boşalttı. Anahtarı teslim ettik. Oktay, bugün yarın derken orağının kendilerine hiç para vermediği iddia etti. Ünlü oyuncu daha sonra şöyle devam etti; Öğrendik ki, evin sahibi olduğu ama kanunen sahibi görünmediği. Bir elektirik firmasının üzerine yapmış ve üstüne kredi çekmiş."

NURTEN YURTALAN YAŞADIKLARINI ŞÖYLE ANLATTI:

Nurten Yurtalan “Dolandırıldığımıza ve evimin bu kadar anlayamadan elimden kayıp gittiğine inanamıyorum. İkinci oğlum gibi gördüğüm Hakan Yıldız ’ı aradım ama bana bir borcu olmadığını söylüyordu. Resmen dolandırılmıştık. Filmden paralarını alamayanlarda Oktay‘ı arıyordu. Sadece ben değil, onlarda bizim gibi haklarını arıyorlardı. Sağlığım iyice bozuldu. Sinirlerim bozuldu. Oğlumla hakkımızı kanunlar önünde aramaya karar verdik, dava açmaya hazırlanıyoruz."

Nurten Yurtalan, Hakan Yılmaz'ın kendilerini tehdit ettiğini iddia etti: "Tehdit edildik, kapımızın önünde silahlı adamlarla bizi korkutmaya çalıştı ama biz kanunların arkasına sığınarak polise gittik ve şikayetçi olduk. Korkmadık, korkmuyoruz da”.

“HAKAN YILDIZ BENİ VE AİLEMİ KAZIKLADI!!!”

"Hakan Yıldız ’la bir senedir halletmeye çalıştığımız MC Dandik filmi çekim ve vizyon dönemi boyunca süren problemleri bu yıl içinde çözemeyince hukuki yollara başvurarak hakkımı aramaya karar verdim. Kendi kayıplarımı geçiyorum, parasını alamayan ama filmde çalışmış kişiler ve annemin haksız yollarla kaybettiği evini geri almak için uğraşıyorum tam bir yıldır. MC Dandik filminin ortaklığının yanı sıra yönetmenliğinden senaryosuna ve iki başrolüyle oyunculuğuna kadar ciddi emeklerim oldu. Ama belki de çok iyi gişe yapacak bir filmi hırsları uğruna harcayan bir ortakla iş yapmam benim hatam oldu. Hakan Yıldız beni ve ailemi kazıkladı. Var olan vergi borçlarım yüzünden bana imza yetkisi veremeyeceğini söyleyerek Paprika Yapım ’ı kendi muhasebesine yönettirdi ve ben de ona inandım. Aynı siteden tanıdığım beyefendi bir adam izlenimi beni yanıltmıştı."

“ASİSTANIMI GENEL MÜDÜR YAPIP, GEREKİRSE TÜM SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMASINI SAĞLAYIP, CEZAEVİNDE ONA BAKABİLECEĞİMİZİ SÖYLEYİNCE İPLER İYİCE KOPTU”

“Asistanım Buse ’yi Genel Müdür olarak atamamızı ve bir sorun çıktığı anda onun sorumluluğu üstlenerek, cezaevine girmesinin doğru olacağını söyleyene kadar. 'Cezaevinde biz ona bakarız' cümlesi benim nasıl bir adamla karşı karşıya kaldığımı bana gösterdi ve filmden ve onca emekten vazgeçtim ve ciddi bir anlaşmazlık içine düştük. PR çalışmalarını durdurdum, TV programlarını iptal ettim. Gücü ona yetmeyecek insanlara para teklif ederek, onların duygularıyla parasıyla oynama şımarıklığını gösteren bu adamın bu tavırlarına asla izin vermedim. Bizim düştüğümüz bu anlaşmazlıklar filmi zaten batırmıştı ama bu tür oyunların içine girmeyeceğimi anlayınca beni sahte imza ile şirket ortaklığından attı. Onunla ilgili çok şey bildiğim için ve onu mahkemeye vereceğimi söylediğim için Paprika Yapım ’ı kendi yanında çalışan birine devretti. Film üzerinde hiçbir hakkım kalmadığı gibi bana borcu karşılığı verdiği çekte sahte çıktı. Annem ona inanabilirsin dediğim için benim yüzümden evinden oldu. Ama bu ülkede kanun diye bir şey var. Tehditlere pabuç bırakmayarak, hakkımızı kanunlar önünde arayacağız” dedi.