Milliyet'te yer alan habere göre Şirinkal, Malta mahkemelerinin “velayet davasının Türkiye ’de görülmesi” kararı vermesinin ardından, 1 yaşındaki oğlu Leonardo Deniz Cannao ile birlikte önceki akşam saatlerinde İstanbul ’a döndü.

Atatürk Havalimanı ’nda gazetecilere Malta ’da yaşadığı 1 aylık zorlu süreci anlatan Şirinkal, şunları söyledi: “Çocuğumun babası ile görüşmek için Malta ’ya gittik. Babası ile görüşmeye, tekrar acaba birleşebilir miyiz diye. 2-3 gün çok eğlendik. Sonra da ben üçüncü gün annesinin evine geçince, mahkeme kağıtları geldi. Onlarda boşanma yok. Sadece velayet davası ama, dava açar açmaz çocuk yurtdışına çıkamıyor. Yasak. Böyle bir şey var. Çocuğa koyunca, ben de çıkamıyorum. Bu sefer çocuğu evde alıkoydular. Alıkoyunca, ben de onlarla yaşıyorum. Böyle 15 gün geçirdik. Sonra ilk davaya çıktığımızda, hakim bunu duyunca çok sinirlendi. Ve ’Bebek annede kalacak. Ara karar veriyorum. Otele mi çıkacak, çıksın ’ dedi.”

Şirinkal, eşi ve ailesinin havaalanına kadar geldiğini de belirterek, “Çocuğu çekmeye çalışıyorlar. Annesi bağırıyor. Polisleri çağırdılar. 23 Ağustos ’ta gittim, 2 Eylül ’de Leonardo ’nun doğum gününde hep beraber dönecektik. Fakat dönemedik” dedi.