ALTI HAFTA SAĞLIK KONTROLÜ ALTINDA TUTULACAK

Hürriyet'in haberine göre
dün sabah erken saatlerde çene kırığı nedeniyle ameliyata alınan Necati Şaşmaz'ın 6 hafta gözetim altında tutulacağı belirtildi. Şaşmaz'ın sağlık durumu konusunda basın toplantısı düzenleyen hastanenin açıklama yapan Uzman Plastik Cerrah Op. Dr. Ercan Dide, "Alt çenede iki kırık tespit ettik. Necati Şaşmaz'ın ağın içinden yaptığımız kesilerle, eski orijinal haline getirerek, mini plak ve vidalarla tespit ettik. Sağ çene kırığı için alt ve üst çeneyi birbirine tespit ederek kilitli bir şekilde takip edeceğiz. O nedenle alt ve üst çenesine teller tespit ederek ameliyatını başarılı şekilde tamamladık" dedi.

Ameliyatın 2,5 saat sürdüğünü anlatan Op. Dr. Ercan Dide, ünlü oyuncunun yüzünde travmaya dayalı ciddi ödemlerin olması nedeniyle ağız çevresindeki sinirlerin ezilmiş olabileceğini, ancak bunun ileride konuşmasına bir engel teşkil etmeyeceğini düşündüklerini söyledi. Dide, “Ameliyat sonrası seyir çok iyi gidiyor, ancak ileride ağzındaki tel ve plakalar için küçük bir operasyon daha gerçekleştirebileceğiz" dedi.

"BİLİNCİ AÇIK AMA KONUŞMASI YASAK"

Şaşmaz'ın bilincinde herhangi bir sorun olmadığını söyleyen doktorlar, bu süreçte başarılı bir sonuca ulaşmak için oyuncunun  konuşmaması gerektiğini belirttiler.

Necati Şaşmaz'ın bu süreç içerisinde damar yolu ile ve sıvı gıdalarla beslenmeye devam edeceği için kilo verebileceğini de belirten Op. Dr. Ercan Dide, "Travmaya bağlı diş sallanmaları için de bir müdahaleye gerek duymadık. Dişleri doğal akışına bıraktık. Eğer dişler hayatlarını idame ettirirlerse bir müdahale olmayacak" dedi.

Dide, Şaşmaz'ın yüzünde "çizik" şeklinde iz olduğu yolundaki soruya karşılık, “Yüzünde sıyrıklar var, morluklar var. Oyuncunun iyileşme sürecinde güneş görmeyeceğini ümit ederek, yüzde bir iz kalmayacağını ümit ediyorum. Her şey normal seyrinde" yanıtını verdi.

KAZA NASIL OLDU?

"Kurtlar Vadisi" dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandıran oyuncu Necati Şaşmaz, Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece saat 02.30 sıralarında, sette kullandığı araçla istinat duvarına çarpmış, çarpma sonucunda çenesinin her iki tarafında kırıklar oluşan Şaşmaz'a ilk müdahale sette hazır bekleyen sağlık ekibi tarafından yapılmıştı. Şaşmaz, çok kısa süre içerisinde Göztepe'deki özel bir hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı.