Güneş'in haberine göre 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 24. Uluslararası Sanat Fuarları Onur Ödülleri, önceki akşam sahiplerini buldu. Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın '33 Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü'ne layık görüldüğü törene katılan ve aynı masada oturan Yeşilçam'ın 3 starı Müjde Ar, Filiz Akın ve Türkan Şoray üçlüsü eğlenceli halleriyle geceye damgasını vurdu. Gece boyunca Filiz Akın ve Türkan Şoray'ı gülme krizine sokan Müjde Ar, 40 yıllık dost olduğunu söylediği 2 sinema starıyla ne konuştuğu sorulduğunda "Çok seviştiğimizi konuşuyorduk" esprisiyle karşılığını verdi.

'Sakın onu öyle almayın!'

Birbirlerini çok sık görmediklerini söyleyen Filiz Akın ise Ar'ın açıklamasıyla ilgili "Onu sakın o kelime olarak öyle almayın. Birbirimize olan sevgimizi dile getirmiş. Mesela Türkan bana biraz önce 'Ya ruj sür, yüzün soldu' diyor. Böyle aramızda büyük dostluk var. Çok gülüyoruz. Çok keyifli oluyoruz. Allah bozmasın" yorumunu yaptı. Müjde Ar arabaya kadar yürürken de esprileriyle Şoray'ı adeta kahkaha krizine soktu. Şoray, aracına binerken, Ar'ın açıklamalarını sorulduğunda ise, 'Biz bir araya gelince çok eğleniriz. Ben duymadım onları. Acayip dostluğumuz vardır. Hepimiz birbirimizi çok severiz" diye konuştu.

Ödül törenine Yeşilçam'ın Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, usta oyuncu Işıl Yücesoy, İzzet-İpek Günay çifti, modacı Vural Gökçaylı, Doğan Hızlan, Taha Akyol ve Aydın Boysan'ın yanı sıra birçok ünlü sima katıldı.

Gençler sahip çıkacak

Gecede "Onur Sanatçısı Ödülü" Nevhiz Tanyeli'ye, "Eleştirmen Onur Ödülü" Prof. Dr. Zeynep Sayın'a, "Sanatsever Kurum Onur Ödülü" Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi adına Rektör yardımcısı Pof. Dr. Erol Özvar'a, "Koleksiyoner Onur Ödülü" Ceyda ve Ünal Göğüş'e verildi. "Onur Yazarı" ödülüne layık görülen sinema eleştirmeni - yazar Atilla Dorsay'a ödülünü takdim eden TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın kendilerinin öyküsü olduğunu ve bu öyküye gençlerin sahip çıkacağına inandığını söyledi.