Hürriyet'in haberine göre Frozen River (Donmuş Nehir) Django Unchained (Zincirsiz) gibi yapımlarda da rol alan 32 yaşındaki Kızılderili Upham'ın ailesi 6 Ekim'de genç kadının kayıp olduğunu polise bildirmişti.

O günden bu yana yürütülen araştırmalar sonucunda Misty Upham'ın cansız bedeni Seattle'ın dış mahalellerindeki White River yakınlarında bir hendekte bulundu. Yetkililer Upham'ın ailesinin genç kadını teşhis ettiğini söyledi.

Genç oyuncuyu bulmak için amcası Robert Upham'ın önderliğinde ailesi ve arkadaşları da seferber olmuştu. Misty Upham bir süre önce felç geçiren babasına yardımcı olmak amacıyla onun yaşadığı Seattle'a taşınmıştı.

Genç oyuncunun babası ise kızının bir süredir ruhsal olarak kendini iyi hissetmediğini ama buna rağmen devam eden ilaç tedavisini tamamlamadığını söyledi.

Polis şefi Steve Stocker yaptığı açıklamada henüz Upham'ın ölümünün cinayet olduğuna dair kanıt ya da tanık bulunmadığını söyledi. Upham'ın ailesi ve onu uzun zamandır tanıyan yakın arkadaşları ise genç kadının intihar etmiş olabileceğini düşünmüyor.

Aile Sırları filminde Upham ile birlikte kamera karşısına geçen ünlü yıldız Juliette Lewis sosyal medyada rol arkadaşının ölümünden duyduğu üzüntüyü belirterek "Bu kesinlikle bir intihar değil. Misty bir süredir hayatından endişe ediyordu" dedi.

Lewis "Uyuyamıyorum. Her yer karanlık. Misty için çok üzgünüm. Biliyorum daha söyleyeceği çok şey vardı" dedi.

Misty Upham'ın Aile Sırları'nda birlikte oynadığı Merly Streep de "Bu haber hepimizi çok üzdü. Düşüncelerimiz ve dualarımız Misty'nin ailesinin ve onun güzel ruhunun yanında" diye konuştu.