SANATA SAYGILI OLUNMALI

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre sansürün sanatçıya saygısızlık anlamı taşıdığını ifade eden İnanır, “Çağdaş düşünceyi savunan insanlar sansür kelimesini kesinlikle reddeder. Bunlardan birisi de benim. Bu kelimeyi duyduğumda tüm nefret duygularım hızla gelişiyor ve sert tepkiler gösterecek duruma geliyorum. Şu hiçbir zaman unutulmamalı; sanatla uğraşanlar, sanatı organize edenler o yapının varlığına saygılı olmazlarsa kendileri kaybederler” dedi.

SANATA İHTİYAÇ VAR

Yaşanan tartışmaların hoş olmadığını kaydeden İnanır, “Herkes iyi bilmeli ki aydınlık dünyaya ulaşmak için sanata ihtiyaç var. Sanatın önünü kesmek kimseye fayda getirmez. Bunları dikkate almayan sanatın hışmına uğrar ve hep kaybeder. Onun için lütfen sansür kelimesini hiç kimse bir daha uygulamaya kalkmasın” diye konuştu.

'POLEMİĞE GİRMEYE GEREK YOK'

Yarışma iptali ve sanat dünyasından yükselen tepkiler üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ’i telefonla aradığını dile getiren İnanır şöyle dedi: “Türk sinemasının organizasyonunun yapıldığı en büyük festivali zedelemeyelim. Bırakalım insanlar özgürce sanatlarını yapsınlar. Belediye Başkan ile de (Menderes Türel) konuştum. Sanıyorum Festival ’in açılışında bunla ilgili de bir konuşma yapacak. Bu süreçte Yılmaz Erdoğan ’ın tavrını takip etmedim o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim. O zaten Yılmaz ’ı ilgilendiren bir konu polemiğe girmeye gerek yok.”